Urhon juhlissa muisteltiin vanhoja suorituksia ja menneitä vuosikymmeniä


110-vuotiaan urheiluseuran elossa olevat puheenjohtajat Riihimäki, Kauppinen ja Kiiskinen. Maukosen Timo ja Uusitalon Erkki eivät ennättäneet mukaan kuvanottohetkeen.

Suolahden Urhon 110-vuotisjuhlaa vietettiin koko perheen voimin. Hotellinmäelle kerääntyi lauantaina suuri joukko aina niistä pienimmistä urholaisista niihin pitkään, jo vuosikymmeniä mukana olleisiin tekijöihin. 

 

Synttäreiden kunniaksi syötiin täytekakkua ja grillimakkaraa. Lapsille oli järjestetty mukava temppurata, nuorisotoimen kesäkaara oli ajettu paikalle ja partiolaisten keittämä nokipannukahvi maistui. Ensimmäisen puolentoista tunnin aikana kakkukahvit oli maistunut jo 120:lle hengelle. Hotelli Keiteleen aulaan oli laitettu näytteille mielenkiintoinen läpileikkaus Urhon historiasta. Nähtävillä oli valokuvien lisäksi pokaaleja, lehtileikkeitä ja voimistelijoiden esiintymisasuja. Urhon virallinen lippu, aiheutti ihastusta osakseen: tarkempi syynäys osoitti, että lippu on valtavan upea käsityön taidonnäyte. Yleisön joukosta bongasi neljä Urhon puheenjohtajaa: nuijaa kädessään pitävän Jouko Riihimäen, Kari Kiiskisen, Soini Kauppisen ja Timo Maukosen. Riihimäki katseli touhuja tyytyväisenä.

– Hyvä fiilis, täytyy sanoa. Porukkaa on tullut paljon paikalle ja kelikin näyttää muuttuvan aurinkoiseksi. Juhlat järjestettiin tällä kertaa toiminnan merkeissä, sillä sitä meiltä toivottiin, neljä vuotta puheenjohtajana toiminut Riihimäki sanoo.

Kari Kiiskinen toimi puheenjohtajana Urhon täyttäessä sata vuotta.

– Kun on siirtynyt niin sanotusti katsomon puolelle, eikä ole enää toiminnan ytimessä mukana, näkee asioita erilaisin silmin. Uskon, että Äänekoskella on laitettu merkille viheralueidemme liikuntaseurojen suuri merkitys lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisessä. Urhon pitkä perinne lasten liikuttamisessa jatkuu voimakkaana yhä tänä päivänä, vaikka urheiukenttämme onkin aivan surkeassa, ja osin jopa vaarallisessa kunnossa, Kiiskinen sanoo.

TUL:n Järvi-Suomi ry:n puheenjohtaja Hannu Kiminkinen on itsekin entinen urholainen. Hän on paininut lapsuudessaan Urhon trikoissa.

– Urho on minulle läheinen seura ja Suolahti paikka lähellä sydäntä, Kiminkinen sanoi.

Kiminkinen toi terveiset ja onnittelut myös Työväen Urheiluliitosta sekä TUL:n Keski-Suomen piiristä.

– Suomalainen urheiluorganisaatio ei tule koskaan olemaan valmis, sillä organisaatiot maakunnan ja valtakunnan tasolla muuttuvat todella rajusti ja pienellä aikataululla.

TUL valmistautuu tammikuussa vietettävään 100-vuotisjuhlaansa.

– Se on tässä ihmeellistä, että Urho täyttää jo 110 vuotta. Urho ei ollut perustajajoukossa, mutta Huima tuosta naapurista oli. Liittojuhlavuosi huipentuu kesäkuussa perinteisiin Liittojuhliin, Kiminkinen kertoi.

Urhon 110-vuotisjuhlapäivänä pelattiin myös Suolahden Murskaamossa harjoitusottelu Varkauden Warkista vastaan. Ottelu päättyi vieraiden 3-6 voittoon.

– Tasaista vääntöä oli, mutta vierailija oli tehokkaampi vastaiskuissa ja erikoistilanteissa, kerrotaan Urhon jääkiekon Fb-sivuilla.

Synttärihumu päättyi tansseihin Ravintola Keiteleessä.

Salillinen urholaisia kuunteli TUL Järvi-Suomen terveisiä 110-vuotiaalle.

Urhon varapuheenjohtaja Kristina Lamminniemi ja pitkään Urhon toiminnassa mukana ollut Maija Viik muistelivat mitä kaikkea vuosikymmeniin onkaan mahtunut.

Hannu Kiminkinen toi terveiset ja onnittelut myös Työväen Urheiluliitosta.

Oskari Laaksosen ranne oli sopivan rento tikan heittoon. Rahkosen Pertti laski pisteet.

Kiira keskittyy temppurata suoristukseensa.

Vastaa

 1. erki.uusitalo@pp2.inet.fi

  Hieman ihmetytti Kristiinan ja Maijan kuvan alla oleva teksti.Urhon TOINEN VARA puheenjohta.Urhollahan on ollut muistaakkseni Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.Ei koskaan kahta varapuheenjohtajaa.Valitettavasti Urhon 100v,historiikissakaan ei ole mainittu varapuheenjohtajia.Historia mukaan eikä minun muistaakseni Urholla ole ollut koskaan puheen/varajohtajana minun vastakkaista sukupuolta olevaa henkilöä(naista)puheen/varapuheenjohtajana .Näin olloen Kristiina on Urhon historian ensimmäinen Puheen/varapuheenjohtajaksi valittu henkilö. Onnittelut.Jos tietoni on väärä niin laittakaa välittömästi oikaisu.

  Vastaa
  1. yllapito Artikkelin kirjoittaja

   Toimittajan kömmähdys, suonet Erkki anteeksi. Kuvateksti korjattu.

   Marjo Steffansson

   Vastaa
 2. Historia hallussa

  Ensimmäisestä kuvasta puuttuu myös Erkki Uusitalo. Erittäin elossa vielä tänäänkin ja Urhon puheenjohtajistoa.

  Vastaa
  1. yllapito Artikkelin kirjoittaja

   Pahoittelut tietämättömyydestä ja vaillinaisesta informaatiosta. Erkin nimi lisätty kuvatekstiin.

   Marjo Steffansson

   Vastaa