Urhon viikonloppuun mahtui pettymys ja nousujuhla

19.03.2018 08:40
Ja nyt kakkosdivariin!
Suolahden Urhon kakkosdivaripaikka on taputeltu. Viikonloppuna pelattiin kaksi ottelua, joista kotiottelu toi sinetin nousulle.

IK-VI – Urho (2-2)(4-2)(3-3)

Urho haki kakkosdivaripaikalleen sinettiä lauantaina Tampereelta, kun Ikurin Vire isännöi Urhoa. Urholle kolmesta viimeisestä pelistä riittäisi nousuun yksi piste, joten tässä oli mahdollinen ensimmäinen katkon paikka.

Ensimmäisessä erässä mentiin tasatahtiin maalien merkeissä, ja tauolle päädyttiin tilanteessa 2-2. Toisen erän puolivälissä Urho oli 3-4 johdossa, mutta sitten ropisi omaan päähän kolmen maalin verran viiden minuutin sisään. VIimeiseen erään lähdettiin kahden maalin takamatkalta. Vire sai iskettyä erän alkuun kiekon kahdesti Urhomaaliin, ja peli näytti olleen taputeltu. Urho sai kuitenkin aikaan upean kirin, kun se maali kerrallaan kipusi aina maalin päähän. 30 sekuntia ennen loppua Vire sai jäähyn, ja Urho nappasi maalivahdin pois. Tämä ei riittänyt, sillä Vire iski kiekon tyhjään maaliin, ja tältä Tampereen reissulta jäätiin tyhjin käsin.

Urhon tehopelaajat: Olli Kuusjärvi 2+1, Kristian Liimatainen 2+0, Alex Vanhala 0+2, Teemu Raatikainen 1+1, Lasse Riitesuo 1+1, Joni Aho 1+0, Sami Pekkala 0+1, Toni Pekkala 0+1, Jere Suonikko 0+1, Juuso Koskinen 0+1, Matias Kunelius 0+1, Roope Vainikainen 0+1. Jussi Pinoniemi 36 torjuntaa.

Urho – Pingviinit 9-5 (3-1)(5-0)(1-4)

Sunnuntaina kaukalossa nähtiin lauantaista sisuuntunut kotijoukkue. Ottelun alussa Pingviinit tarjosi shokkihoitoa, kun se meni 55 sekunnin pelin jälkeen 0-1 johtoon. Tästä eteenpäin maalinteosta vastasi Urho. Kolme maalia ensimmäiseen erään, ja toiseen erään viisi. Nousu kakkosdivariin alkoi olla taputeltu, ja hallissa kauden ennätysyleisö näki vapautunutta peliä kotijoukkueelta. Viimeinen erä pelailtiin pois, ja otteista näki että peli oli jo ratkennut. Pingviinit voitti viimeisen erän 1-4, mutta se ei estänyt Urhoa aloittamasta nousujuhlaa pelin päätyttyä.

Näin ollen ratkesi Urhon kiekkomiehistön nousu kakkosdivariin kaudelle 2018-2019. Pitkän kauden päätösjuhlat järjestetään ensi viikon lauantaina, jolloin vieraaksi saapuu vielä Koovee 2 Tampereelta. Ottelussa päättyy myös yksi aikakausi suolahtelaisessa jääkiekkossa, kun Jari Oranen vetää viimeisen kerran edustusjoukkueen pelipaidan ylleen. Nyt jos koskaan kannattaa tulla Suolahden Murskaamoon, sillä meininki on taattu. Kiekko tippuu jäähän kello 17.

Urhon tehopelaajat: Kristian Liimatainen 3+2, Kim Nabb 2+3, Jere Suonikko 1+3, Alex Vanhala 0+2, Petteri Arkko 1+1, Jari Oranen 1+0, Teemu Raatikainen 1+0, Sami Pekkala 0+1, Toni Pekkala 0+1, Roope Vainikainen 0+1. Lasse Palhomaa 19 torjuntaa.