Urhon vuosi pakettiin – kiitos talkoolaisille ja harrastajille


Jalkapallojaoston Ilidio Flores sekä painilegenda Soini Kauppinen ihastelivat kiiltävää pokaalirivistöä.

110-vuotiaan Urhon vuosi pantiin pakettiin huomionosoitusten kera. Puheenjohtaja Jouko Riihimäki kiitteli harrastajia, mutta ennen kaikkea talkoolaisia, joita vuoden varrella on tarvittu kymmenittäin, jotta kilpailuja ja treenejä on voitu pitää ja järjestää.

 

– Urhon kesäkisat ovat jo käsite, sillä liekö Suomesta löytyy toista taajamaa, jonka urheilukentälle kerääntyy lapsia satapäin viikosta toiseen. Kesäkisat ovat saaneet jo huomiota valtakunnan taholla,  Riihimäki kertoi.

Urhossa harrastetaan entisen valtalaji painin lisäksi salibandyä, jääkiekkoa, yleisurheilua, jalkapalloa, hiihtoa ja mäkihyppyä.

– Salibandy on sisälajeista liikuttavin laji koko Äänekosken alueella. Ensi vuonna salitilanteemme paranee huomattavasti, joten harrastusmahdollisuus sekä puitteet paranevat. Kiitos kaupungille, kun ovat pitäneet salimaksut maltillisena.

Salibandyllä on kaksi aikuisten joukkuetta sekä kymmenen juniorijoukkuetta.

– Tällä kaudella saimme myös ensimmäisen tyttöjuniorijoukkueen, Ari Baas iloitsi.

Urhon jääkiekkojaostossa on menty lujaa, kun divari muuttui kakkoseksi. Nousu kakkoseen tapahtui keväällä.

– On aivan eri maailma pelata kakkosessa kuin kolmosessa. Olemme päättäneet valmentaja Jarmo Rintamaan kanssa, että emme rakenna muukalaislegioonaa, vaan oman kylän joukkueen, jolla on tavoitteena säilyttää divaripaikka. Suurta iloa aiheuttaa uuden jäähallin rakentaminen, Tapio Saaristo kiitteli.

Jääkiekko lajina kiinnostaa yhä enemmän.

– Kakkoseen nousu poiki 30 uutta pelaajaa, meillä on aikuisten ringissä 50 pelaajaa ja kiekkokoulussa parikymmentä. Lisäksi pelaajia on myös pappa- että naiskiekossa.

 

Jalkapallon palkitut: Valmentaja Maher Qaraghuli, ahkera Jarno Svan talkoolainen, sitkeä futiskerholainen Iiro Hakkarainen (edessä), -08joukkueen Eino Nieminen ja -06:n Valtteri Kurikka ottivat palkinnot vastaan valmentaja Ilidio Florekselta (oik).

13 vuotta Urhon salibandyä luotsannut Ari Baas (toinen vas) luovutti palkinnot lajin puuhamies Petri Leppäselle, valmentaja Teemu Hämäläiselle, sekä pelaajille Lauri Hintikalle (G-pojat),Juho Vartevalle (F-pojat), Miro Kuirinlahdelle, Eino Pyrhöselle (E-pojat) ja Onni Laukkaselle (D-pojat). Miesten ja naisten parhaat, Eetu Ilves ja Suvi Lehtinen olivat pelireissulla.

Jääkiekkojaoston Tapio Saaristo (vas) jakoi palkinnot. Urhosydän -palkinnon sai ahkera ja monessa mukana ollut Jarmo ”Pooki” Kivelä. Ylärivin Voice of Urho, 38 vuotta pelejä kuuluttanut Jyri Makkonen sai kiitosta rauhallisuudesta ja osallisuudesta, toimitsija Veikko Pekkala on kellottanut matseja vuodesta toiseen, toimihenkilö Lasse Paanala sekä juniorivalmentaja Jani Kautto ja junioripelaaja Lumi Lehtonen saivat ansaitusti omat pokaalinsa. Poissa olleet pelaaja ja somettaja Lasse Riitesuo sekä B-juniori Tino Hytönen saavat pokaalinsa myöhemmin.

Yleisurheilujaoston puheenjohtaja Pertti Rahkonen (vasemmalta neljäs) jakoi palkinnot kiitosten ja tsemppausten kera: vuoden tyttöurheilija Jenna Maukonen ja poikaurheilija Aleksi Kinnunen, vuoden valmentaja Rauno Seppä, sekä talkoolaiset Sinna Korpinen ja Taru Möller pokkasivat palkintonsa. Vuoden yleisurheilija Saija Seppä ei päässyt opiskelukiireiltään paikalle.

Painijaoston puheenjohtaja Timo Pitkänen (oik) kiitteli valmentajatiimiä. Vaajakosken Kuohun Mika Suhonen (vas) sai huomiota hyvästä yhteistyöstä, Joni Pitkänen menestyksestä, ja Tanja Mehto nalle- ja nassikkapainin vetovastuusta.

Urho palkitsi myös naisjaoston Sanna Kirveen, sekä johtokunnan Kati Kivelän ja Maija Viikin. Hyviä yhteistyökumppaneitakin muistettiin: POP-pankkia, Valtraa, K-Citymarkettia, Sisä-Suomen Lehteä ja ÄKSää.

 

Vastaa

  1. Seppo Kotaniemi

    Onnea Urho 110v. Olette tehneet nuorisomme ja myös työikäisten ihmisten hyväksi ,erittäin hyvää työtä . Mone sairaudet ovat liikuntaharrastuksen ansiosta voitu ehkäistä ja myös vapaa-ajan harrastukset ovat suuntautuneet oikealla tavalla koko nuorisomme hyväksi . Myös huippu-urheilun osaajia on noussut tästä urheilevasta joukosta ,koko Ääneseudun parhaaksi . Menestystä edelleen Teille Urhon toiminnassa olevat ja Hyvää Joulua ja Onnellista Tulevaa Vuotta 2019 .Teille . Yhdessä toimien tulee tuloksia .

    tv. Seppo Kotaniemi
    Suolahden – Äänekosken Pohjola-Norden ry:n (pj.)

    Vastaa