Uuden nelostien asfaltointi aiheuttaa hidastuksia


Tältä näytti Huutomäen risteys vielä vuosi sitten. Kohta moottoriliikennetie on ihan valmis.

 

Huutomäen risteyksen ja sen lähialueiden uusiminen Nelostiellä on loppuvaiheessa, enää vaaditaan päällystys.

 

Asfaltointi hoidetaan vaiheittain ja mahdollisimman vähäeleisesti, ettei tien käyttäjille tulisi turhaa harmia. Asfaltointi tehdään pääasiassa yöaikaan, päivittäinen työaika on 18:00 – 06:00

Vt4 ja Vt13 parantaminen Huutomäen kohdalla -urakan alueelle tehdään asfaltointia kolmen kilometrin matkalla Myllyntauksen liittymästä etelään.

Etelään menevä kaista on suljettuna 4. – 7.kesäkuuta välisenä aikana klo 18 alkaen aina aamukuuteen saakka. Liikenne ohjataan pohjoiseen menevälle kaistalle liikennevalojärjestelyin.

Pohjoiseen menevä kaista suljetaan liikenteeltä 10. –14.kesäkuuta välisenä aikana öisin kello 18 alkaen. Liikenne ohjataan etelään menevälle kaistalle liikennevalo-ohjauksella. Töiden edetessä kaksikaistaiselle osuudelle, liikenne ohjataan ohituskaistalle.

Asfaltointitöiden aikana yksi kaista on suljettu liikenteeltä ja paikalla on liikenteenohjaus. Ajoittainen liikenteen pysäytys kestää keskimäärin 10 minuuttia.

Varsinaisen tieosuuden jälkeen asvaltoidaan Huutomäen liittymärampit, mikä myös aiheuttaa poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä.

Itäinen ramppi päällystetään 14. kesäkuuta kello 18 alkaen ja läntinen ramppi 17. kesäkuuta kello 18 alkaen. Molempien ramppien päällystystöiden aikana on käytössä sivutiet liikenteen sujuvoittamisesksi, mutta tien käyttäjien on syytä varata matkaan hieman enemmän aikaa.
– Kun asfaltointi on valmis ja päällystys on viilentynyt tarpeeksi, avaamme tien heti, jotta tienkäyttäjille ei olisi suurempaa haittaa, työmaainsinööri Juhana Heikkala Graniittirakennus Kalliosta kertoo.

ÄKS ja Graniittirakennus Kallio toivovat tienkäyttäjiltä malttia ja ymmärrystä tietyömaa-alueella projektin aikana.

– Toivomme ihmisten noudattavan työmaan nopeusrajoituksia. Rajoitukset ovat siellä työmaahenkilökunnan turvaksi, muistuttaa Heikkala.

 

Vastaa