Uusi kulttuurituottaja lupaa: virkamies muuttaa kaupunkiin


Jukka–Pekka Pohjolainen on tuleva kulttuurituottajamme. Hän otti pyynnöstämme itsestään selfien ja vastasi pikahaastatteluumme.

Saimme uuden kulttuurituottajan vastamaan revolverikysymyksiimme ja ensivaikutelma paljastui erittäin hyväksi. 

 

Äänekosken kaupungin kulttuurituottajan toimeen valittiin kuopiolainen Jukka-Pekka Pohjolainen. Valinta perustui koulutukseen, työkokemukseen ja soveltuvuuteen. 32-vuotias Jukka-Pekka (tuttavallisemmin Jupe) Pohjolainen kuulostaa puhelimessa kuin vanhalta tutulta. Lupsakka ja  puhelias Pohjolainen odottaa jo innolla, jotta pääsee luotsaamaan kulttuurikaupungiksikin mielletyn Äänekosken kulttuurielämää.

– Otin tiedon valinnastani vastaan onnellisena ja kiitollisena, Pohjolainen sanoo.

Pohjolainen on koulutukseltaan kulttuurituottaja (YAMK). Ammattiin hän on ponnistanut jo ekaluokalta asti.

– Takana on pitkä musiikkiluokkaputki. Peruskoulu meni musiikkiluokassa ja valmistuin ylioppilaaksi Kuopion musiikkilukiosta vuonna 2004. Jatko-opintoihin tuli Keski-Suomeen Korpilahden HUMAKin kampukselle, jossa viimeinen opiskeluvuosi meni työharjoittelussa Tanskassa, Pohjolainen luettelee.

Jahas, Äänekoskella vähemmän kuultu yksi pohjoismainen kieli on siis hallinnassa? Saavatko kaikki tänne tulevat tanskalaiset kulttuurituristit palvelua omalla äidinkielellään?

– Osaan tervehtiä Tanskaksi, Pohjolainen nauraa.

Opiskeluaikaan tarttui elämään nyttemmin vihitty karstulalainen vaimo

– Vitsailin tuolloin, että eiköhän tässä ole jo Keski-Suomen kiintiö täynnä ja olin väärässä. Vaimon isä on lähtöisin Suolahdesta, joten paikkakunta on minulle erittäin tuttu.

POHJOLAINEN toimii parhaillaan aluekoordinaattorina valtakunnallisessa Taidetestaajat-hankkeessa Pohjois-Savossa. Tätä ennen hän toimi vuoden päivät Musiikkiteatteri Kapsäkin leivissä.

– Korostan, että en hakeutunut Äänekoskelle sen vuoksi, että nykyisessä työssäni olisi jotain vikaa.

Elokuussa työt aloittava uusi kulttuurituottaja ei tule Äänekoskelle valmiin konseptin kanssa. Hän lähtee liikkeelle fiksusti eli tutustumalla paikkakunnan tarjontaan ja meininkiin.

– Lähdetään tutustumaan ja rakentamaan yhteistä näkemystä kuntalaisten, toimijoiden ja sidosryhmien kanssa. Tiedän, että Äänekoskella on valmiiksi aktiivinen ja hyvä kulttuurielämä ja sen, että sinne on osattu tuottaa laadukasta ammattimaista tuotantoa kuntalaisten saavutettavaksi ja saatavaksi.

MUUTTO paikkakunnalle tulee ajankohtaiseksi kesällä. Uusi virkamiehemme kannattaa erästä veronmaksajalle mieluista ajatusmallia.

– Tämä virkamies asuu siellä missä tekee töitä, Pohjolainen sanoo tomerasti. Hän muuttaa kesän aikana Äänekoskelle, vaimonsa ja pienen poikansa kanssa.

Vastaa

  1. Tittelinnälkä

    Kulttuurituottajan toimessa oleva ei voi käsittääkseni olla virkamies, koska hänellä on toimi, ei virka.

    Vastaa