Valtuusto päätti lisätä resursseja vanhuspalveluihin


Tukipuu saa neljä ja puoli hoitajaa lisää vuoden loppuun saakka.

Kaupunginvaltuusto päätti lisätä vanhuspalveluihin käsipareja. 

 

Kaupunginvaltuusto hyväksyi neljän ja puolen hoitajan määräaikaisen palkkaamisen Tukipuun palvelutaloon vuoden 2019 loppuun saakka. Samalla nuijan kopautuksella valtuusto hyväksyi yhden hoitajan määräaikaisen palkkaamisen Kuhnamon palvelutaloon vuoden 2019 loppuun saakka ja myönsi 196 000 euron lisämäärärahan arjen tuen vastuualueen vuoden 2019 talousarvioon. Lisämäärärahasta 82 000 euroa kohdennetaan tarvittaessa kotihoidon resursseihin.

Perusturvalautakunnan puheenjohtaja Simo Holopainen (vas) iloitsi, että asia saadaan vihdoinkin päätökseen.

– Mielestäni päätösehdotuksen sana ”tarvittaessa” on turha, sillä kaikki sen tietävät, että kotihoidossa on todellista tarvetta lisäresurssointiin, Holopainen sanoi.

Leila Lindell (kesk) toivoi päivitystä vanhustenhoidon yksiköiden tilanteesta.

– Tiedän, että on pulaa tekijöistä ja on vaikea saada osaajia kentälle, Lindell sanoi.

Myös Marke Tuominen (ps) tarttui sanaan ”tarvittaessa”. Muutosesitystä ei päätökseen kuitenkaan tehty.

Tukipuun palvelutalon henkilöstö teki viime lokakuussa epäkohtailmoituksen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoon. Aluehallintoviraston vuonna 2016 tekemään valvontapäätökseen peilaten, on  yksikössä huomattava henkilöstövajaus. Valvontapäätökseen on kirjattu suunnitelma, jonka perusteella toinen yksikön kerrostaloista muutetaan kokonaan kotihoidon yksiköksi. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on hyväksynyt Äänekosken kaupungin esittämän suunnitelman muuttaa Tukipuun toinen kerrostalo kotihoidon palveluksi.

 

 

Vastaa