Valtuustoaloitteessa esitetään nuorisotiloille kuntokartoitusta ja toimivuuden suunnittelua


Äänekoskelta löytyy nuorisotila nimeltä Spotti. Suolahdessa, Sumiaisissa ja Konginkankaalla on omat tilansa.

Äänekoski kuuluu myös nuorille -valtuustoaloite sai startin sosialidemokraattien ryhmästä. Aloitteen allekirjoitti myös vasemmistoliiton ja perussuomalaisten valtuustoryhmä sekä muutama yksittäinen valtuutettu.  

 

Maanantaina jätetyssä 28 valtuutetun allekirjoittamassa valtuustoaloitteessa esitetään, että Äänekosken kaupunki tekee nuorisotiloista kuntokartoituksen, tutkii nuorisotilojen toimivuuden ja ajanmukaisuuden ja tekee sen pohjalta suunnitelman, voidaanko nykyisiä tiloja kunnostaa vai onko aika aloittaa uusien tilojen suunnittelu. Aloitteessa muistutetaan myös, että nuorisotyö on panostusta paikalliseen elinvoimaan.

– Nuoriin panostaminen on sijoitus kunnan tulevaisuuteen. Nuorten tyytyväisyys mahdollisuuksiinsa, paikallisiin elinoloihinsa ja heille tarjoutuviin palveluihin vähentää nuorten todennäköistä poismuuttoa ja lisää paluumuuton todennäköisyyttä. Nuoret ovat kunnan tulevaisuuden tekijöitä, joiden hyvinvoinnista huolehtiminen on kunnan elinehto. Hyvin tehty nuorisotyö tukee nuoren kiinnittymistä kotikuntaansa, demareiden aloitteesta lähteneessä valtuustolaloitteessa linjattiin.

Äänekoskella on jokaisessa taajamassa käytössä nuorisotila. Nuorisotilojen aukiolot sekä kunto mietityttää valtuutettuja.

– Nuorisotilat ovat pääsääntöisesti vanhoja ja huonokuntoisia ja niiden aukioloajat vaihtelevat suuresti. Äänekoskella on tarjolla nuorille paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia niin kaupungin kuin eri järjestöjenkin järjestämänä. Harrastusmahdollisuuksien lisäksi nuoriso tarvitsee kokoontumispaikkoja, jotka ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, aloitteessa muistutettiin.

 

Vastaa