Vanha Niskasen liikekiinteistö on pian historiaa – kadun varrelta kuului yllättävä huomio


Näetkö Sinä kuvassa häivähdyksen Colosseumista?

Vuonna 1982 valmistuneen Niskasen liikenrakennuksen purkutyömaa on edennyt näkyvästi.  Talosta on enää pystyssä noin neljännes.

 

Kauppakadun paraatipaikalla seissyt rakennus on pian historiaa. Aidoin ympäröity purkutyömaa kiinnostaa kulkijoita. Kurkistimme miltä aidan takana näyttää.

– Tuo pystyssä oleva seinän pätkä näyttää Colosseumilta. Pitäisikö se säästää, voisi toimia hyvin matkailunähtävyytenä, sanoi eräs kauppareissullaan purkutyötä ihmettelemään jäänyt mieshenkilö.

Liikekiinteistön purku-urakasta vastaa Totaalipurku Oy.

Niskasen liikekiinteistön purkaminen on vauhdissa – katso historialliset kuvat harjakaisista

 

Vastaa

 1. vanhukset ja hoitajat

  Tuossahan on nyt valmiina Lutakon aukion 400 000 euron mietiskelyportaat, ei tarvitse teknisen toimiston ihmisten käyttää aivonystyröitään yhtään kun ei sieltä mitään oikasti viisasta synny. Eiköhän tuon rakennukseen ostoon ja purkuun ole käytetty jo ihan tarpeeksi rahaa. Samoin useisiin keskustan liikenneympyröihin, ja nelostiehen. Muutamien vuosien välein puretaan ja keritään.
  Keskustasta voisi purkaa lisää tyhjillään olevia rakennuksia sillä eihän niihin kuitenkaan kukaan tule. Korkeintaan kirpputoreja ja jouluaikaan lahja- ja kukkakauppoja.

  Vastaa
 2. Veronmaksaja.

  Ehkä jonakin päivänä tulevaisuudessa huomataan että tuli tehtyä taas kerran iso virhe, kun luultiin että Äänekoski kehittyy tuhoamalla. Nyt saadaan taas tapettua muutama Äänekosken harvoista pienistä erikoisliikkeistä ja tehdään tilaa isoille liikkeille. Ei kenenkään pidä uskoa että joku monitoimiaukio herättää keskustaa eloon. Taas on poliittisia päättäjiä viety kuin pässiä narussa ja veron maksajat kustantaa.

  Vastaa
 3. tönöt

  Samallahan yritys voisi purkaa tuon Valintatalo/K-market talon, nyt se jää tyhjillään nököttämään keskelle aukiota tai voisiko siitä tulla uusi kiva matkahuolto jonka jo Javanainen lupasi. Tämän matkahuollon piti olla väliaikainen. Ja kunnollinen leipomoyrittäjä.
  Mikäs nimeksi aukiolle, Tuonosen aukio, tai se rakentamis/tuhoamispäällikkö varmaankin haluaa nimensä Äänekosken historiankirjaan.

  Vastaa
  1. Jaska

   Ei myö vissiin köyhä kylä ollakaan kun on rahhaa laittaa tollaseen turhuuteen. Uuven Biotehtaan huumassa vissiin erräät elelöö…

   Vastaa