Vapaaehtoiset keräävät katulapsien hyväksi


Muutamallakin pennosella voi olla suuri merkitys.

Fidan vuosittainen Eväät elämään -keräys näkyy noin Äänekoskella ja Suolahdessa toukokuussa.

 

Eväät elämään on suomalaisen Fidan vuosittainen keräys maailman köyhimpien lasten hyväksi. Sen toteuttavat helluntaiseurakunnat vapaaehtoisvoimin. Kerääjät tunnistaa Fidan oransseista keräysliiveistä ja -lippaista. Lipaskeräys on Äänekoskella 10.-13. toukokuuta ja Suolahdessa 13. toukokuuta.

Yhdeksännen kerran järjestettävän keräyksen tuotot ohjataan kuivuudesta kärsivään Itä-Afrikkaan, jossa Fida tukee katulasten ja muiden äärimmäisessä köyhyydessä elävien lasten koulutusta.

Kadulle vai kouluun? -slogania kantavan kampanjan materiaalit on tehty Kenian Nairobin slummissa yhdessä katulasten kanssa. Nairobissa pelkästään on noin 60 000 katulasta. Fida tukee Kawangwaren slummin katulapsia auttavaa toimintakeskusta. Esimerkiksi vuoden 2015 loppuun mennessä keskuksen työntekijät olivat ohjanneet 640 lasta kadulta takaisin kotiin ja koulunpenkille.

Fidan työ Itä-Afrikassa ulottuu Kenian lisäksi Tansaniaan, Ugandaan, Etiopiaan, Kongoon (DRC) ja Burundiin. Kampanjan tuotoilla autetaan kaikista heikoimmassa asemassa olevat lapset kouluun, annetaan perheille tukea toimeentuloon ja puolustetaan lasten oikeuksia kaikista köyhimmillä alueilla.

 

Vastaa

  1. Marski

    Googlailkaa vähän näitä hyväntekeväisyysjärjestöjä, niin totuus pyyteettömän avustustyön takaa alkaa valkenemaan. Fidankin toiminnanjohtaja jättisuuret vuositulot ovat vain jäävuoren huippu tästä bisneksestä maailman köyhimpien varjolla. SPR ja useat syöpäjärjestöt, veteraanikeräykset ym.(ei oikeastaan väliä mikä ns.hyväntekeväisyystoiminta), perustuu ihan 99% ahneuteen, eikä mihinkään lähimmäisenrakkauteen.
    Äänekosken Cittarissa aivopesty kolehtimummo tyrmistyi kun totesin etten koskaan anna keräyksiin rahaa. Ja olen lapsillenikin opettanut, että meiltä ei hyväätarkoittavien välikäsien kautta raha kulje rikkaille, eikä terroristeille. Terkut vaan keräysmummolle, turha oli tulla toisen samanlaisen kanssa kassalle saakka minua paheksumaan. Olisin voinut pitää sinulle pienen oppitunnin maailman raadollisuudesta ja kertoa muutaman faktankin bisneksestä joka kaikkien naivien mutta kauniisti lähimmäisen rakkautta tuntevien avulla mahdollistaa korruption ja valtavat päivänvaloa kestämättömät muut asiat. Mutta laittakaa toki muut rahanne keräyksiin, Fidan Harri Hakola vähän jäljessä vuosipalkassa muille avustusjärjestöjen johtajille, jääden ilmeisesti alle 100 000,-/ vuosi. Mutta kyllä se yhteen hiileen puhaltamalla saadaan pian ylittymään. Terve! 🙂

    Vastaa