Vasemmisto liikkeellä – Merja Kyllösen kampanjateltalla sutinaa


Kari Kiiskinen ja Juho Kautto arjen äärellä myös pressanvaalikampanjassa.

Merja Kyllösen – kampanjateltalla kävi sutinaa. Ulko- ja turvallisuuspolitiikkaakin puhuttiin, mutta ihmisten mieliä askarrutti suomalainen arki. – Mitä ihmettä täällä Suomessa oikein tapahtuu, kysyvät monet.
Riikka Happo on ensimmäisen kauden valtuutettu. Valtuuston lisäksi hän vaikuttaa myös kaupunginhallituksessa ja perusturvalautakunnassa.
– Suomen yleinen eriarvoisuuskehitys näkyy myös Äänekoskella, mutta täällä olemme onneksi onnistuneet tekemään ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä helpottamaan lapsiperheiden arkea. Perhekeskustoiminta on käynnissä. Meillä on hyvä varhaiskasvatus. Hyvä kouluverkko ja sen uudet yksiköt valmistuvat kovaa vauhtia, Happo iloitsee.
 
Perusturvalautakunnan puheenjohtaja Simo Holopainen muistuttaa vanhuspalveluiden kunnallisen hoivayksikön suunnitelman tärkeydestä.
– Oli hyvä, että se yksimielisesti tämän vuoden budjetin laadinnan yhteydessä hyväksyttiin, Holopainen sanoo.
 
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kari Kiiskinen ja valtuuston puheenjohtaja Juho Kautto korostavat koko Äänekosken tasaisen ja tasapuolisen rakentamisen tärkeyttä.
– Sumiaisten taajamassa pitää herätä  kuljetuspalveluiden saatavuudesta  taajamien välillä. Niihin pitää panostaa, Kautto sanoo ja miettii kuinka kauppapalveluiden loppumisen Sumaisten taajamassa on konkreettinen herätys ongelmalle. 
 
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kari Kiiskinen näkee, että lähellä olevat, aidosti saavutettavat julkiset palvelut pitävät elinkeinoelämän vireänä ja asukkaat tyytyväisinä.
– Ei tämän asian tiedostamisen pitäisi kovin vaikeaa olla yhdellekään päättäjälle. Meillä on asukasluvun nostamiseksi tässä asiassa petrattavaa, Kiiskinen sanoo.
 
Molemmat puheenjohtajat, niin Kautto kuin Kiiskinenkin pitävät vapaa-ajanpalveluiden ylläpitämistä ja parantamista kaupungin kaikissa taajamissa myös entistäkin merkityksellisimpinä.
 
– Elinvoimayksiköllä, kehitysyhtiöllä ja uudella vapaa-aikajohtajalla haastetta, että toimintakentän lisäksi tutuiksi tulisivat myös toimijat ja pystytään tasapuolisesti uutta toimintaa eri kylille turvaamaan, puheenjohtajat pohtivat.
 
Paikallista toimintaa on tarvittaessa tuettava myös kunnallisilla ratkaisuilla, niin liikunta- kuin kulttuuriharrastustenkin rikastuttamiseksi.
– Ei voi olla automaattisesti niin, että viheralueiden vapaa-aikapalvelut ja infran korjaamiset hoidetaan vain hankkeilla. Toivottavaa on myös, ettemme hallinnossa asettuisi sen paikallistoimijuuden esteeksi. Kaikkien osallisuus on mahdollistettava,  piikkipaikalla olevat puheenjohtajat linjaavat.

Simo Holopainen, Riikka Happo, Matti Virtanen ja Juho Kautto teltalla. Matti Virtanen näkee nyt akuuteimmaksi kysymykseksi Äänekosken vapaa-aikapalveluissa Suolahtisalin asian. Vaikea paikka on myös Sumiaisten kaupan loppuminen. Se vaikuttaa suoraan kaupungin elinvoimaan.

Arki ja pärjääminen puhuttivat Äänekosken Vasemmiston teltalla Suolahdessakin. Aktiivimalli herättää ärtymystä. Ensi perjantain mielenosoitukseen Senaatin torille sanoi moni osallistuvansa.

Anniina Ojajärvi, Matti Virtanen ja Riikka Happo Äänekoskella telttapöhinässä.

Vastaa