Vasemmiston puuroteltalla sai hallitus kyytiä


Vasemmiston teltalla kävi kuhina ja puuro maistui, kun kansanedustajaehdokas Juho Kautto tarjoili lämmintä puuroa ja joulumieltä. 

 

Vasemmiston perinteistä riisipuuroa syötiin sekä Suolahdessa että Äänekoskella. Puuron lomassa keskusteltiin epäreilusta menosta ja leikkurista nimeltä aktiivimalli.

– Kelan selvityksen mukaan vain 13 prosenttia leikkurin kohteena olevista työnhakijoista on pystynyt vuoden aikana täyttämään ehdot. Leikkuri mikä leikkuri ja sellaiseksi se oli tarkoitettukin, Juho Kautto totesi.

Ihmetystä teltalla herätti myös se, miksi valtamediassa ei uutisoitu juurikaan oikeistohallituksen ”viimeisintä tempausta”.

– Indeksit jäädytettiin vuoden 2014 tasolle, ihmetteli puuronkeittäjä ja talkoolainen Helena Pulkkinen.

– Niinpä niin, hinnat nousevat koko ajan, ja pienituloisimpien ainoat eurot leikattiin takapajuisen riittämättömälle tasolle, pysyvästi. Hirveätä on meno, koko ajan, ja näköjään loppuun asti, Kautto pohti. 

Eduskunnan torstaisen kyselytunnin erikoiseksi kääntynyt keskustelu puhutti, kun eduskunta sinetöi pienituloisten leikkaukset, niin sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila toivotti keskustelun päätteeksi kaikille hyvät joulut.

– Ja tähän päälle vielä ministeri Mattila, entinen PS, nyk. Sin, seuraavissa vaaleissa ei kukaan tiedä minkä värinen, toivotteli hyvät joulut! On jumankekka touhua! On ihan selvää, että näin tämä touhu ei voi jatkua, Martins murisi.  

– Onneksi ihmiset vaikeuksienkin keskellä loistavat valoa ja hohtavat lämpöä Suomen kylmään kaamokseen. Me ihmiset muutamme politiikan suunnan, me olemme se muutos, Kautto kuittaa puurokauhan varresta. 

Vastaa

  1. Petteri Nieminen

    Ikävä Tennilää ja Esko Juhani Seppästä.Naiset johtaa vasemmistoa huolenaiheena hinukit ja mamut!

    Vastaa