Vasemmiston vaalityö liikkeelle Keski-Suomessa


Vasemmiston puheenjohtaja Li Andersson tuli vauhdittamaan vaalistarttia Jyväskylään. Äänekoskelainen ehdokas, vasemmistoliiton toinen varapuheenjohtaja Juho Kautto.

Keski-Suomen Vasemmiston eduskuntavaalistartti järjestettiin perjantaina Jyväskylässä. Ehdokkaat lähtivät puolueensa puheenjohtaja Li Anderssonin mukana vaalityöhön. 
Suuri joukko ihmisiä odotti puheenjohtaja Li Anderssonin puhetta kauppakeskus Sepässä. Andersson kannustaa puolueen vaalityötä eri puolilla Suomea. Andersson luetteli keinoja, joilla hänen mukaansa Suomi saadaan jälleenrakennettua inhimillisesti oikeudenmukaiseksi maaksi.
– Porvarihallitus, aktiivimallit, leikkauslistat ja petetyt koulutuslupaukset viime vaalien alla eivät saa meiltä kiitosta. Kiitosta ei tule myöskään rikkaille suunnatuille puolentoista miljardin veron kevennyksille, kun samalla on kurjistettu kaikkein köyhimpiä ja lapsiperheitä, Andersson sanoi.
 
Andersson oli hyvin huolissaan siitä, kuinka muuttuneet työmarkkinat jättävät ihmiset vaille toimeentuloa.
– Sosiaaliturvaa tulee uudistaa niin, että se riittää välttämättömään, että se tunnistaa työmarkkinoiden muuttuneen, eikä ihminen jää töiden päättyessä ja uutta etsiessä kokonaan vaille toimeentuloa. Sosiaali- ja terveysuudistuksen maaliin vieminen ensi vaalikaudella niin, että terveyserot kaventuvat. Lisätään lääkäreitä, ihmisten on voitava luottaa siihen, että hoitoa saa, silloin kun sitä tarvitaan, Andersson sanoi.
 
Vasemmistoliiton puheenjohtajan mukaan maaseudun tuottajat ja metsänomistajat ovat ilmastosankareita. Vaikka Anderssonin mukaan sähköautojakin tarvitaan, on ennenkaikkea joukkoliikennejärjestelyt hoidettava niin, että mahdollisimman monet pääsevät niitä käyttämään saavuttaakseen työ- ja opiskelupaikkansa, peruspalvelut, harrastuspaikat ja lomamatkansakin.
 
– Ilmastopolitiikan hoitaminen niin, että maaseudun tuottajat ja metsänomistajat ovat ilmastosankareita, joita valtion on tuettava riittävästi työssään Suomen hiilinielujen säilyttäjinä. Ilmasto-oikeudenmukaisen politiikan toteuttaminen niin, että suurimmat saastuttajat maksavat suurempaa ilmastoveroa ja pieni- ja keskituloiset pienempää ilmastoveroa, hän laski.
 
Vasemmistoliiton varapuheenjohtajan, Äänekosken kaupunginvaltuuston puheenjohtajan ja Keski-Suomen Vasemmiston eduskuntavaaliehdokkaan Juho Kauton mukaan kevään vaaleissa otetaan ainakin se yksi paikka, miksei kaksikin.
– Yksin ei kukaan saa mitään aikaan, mutta meillä on täällä Keski-Suomessa hyvä joukkue ja me teemme sen yhdessä, Kautto kannusti ja kiitteli paikalle saapunutta runsaslukuista tsemppariporukkaa, Kautto sanoi.

 

Keski-Suomen Vasemmiston kansanedustajaehdokkaita vasemmalta Marjut Pollari, Vesa Plath, Matleena Käppi, Li Andersson on ehdolla Turussa, Eila Tiainen, Juho Kautto, Tiia Lehtonen, Irma Hirsjärvi, Kati Jetsu ja Iida Rantanen. Kuvasta puuttuvat Paul Abbey, Ari Harlamov, Sonja Karppinen.

Vastaa

  1. 4711

    Onpas Li Andersonin takki kääntynyt kun tähän astin maanviljelijät ja metsänomistajat ovat olleet suuria roistoja joilta pitää ottaa kaikki tuet pois ja nyt he ovatkin suuria sankareita. Taitaa olla vaalit tulossa.

    Vastaa