Vesivahinko sulki hammashoitolasta kaksi hoitohuonetta – ongelman laajuutta tutkitaan


Pieni hanakulmarasia on aiheuttanut suuren pulman.

Äänekosken terveysasemalla on havaittu vesivahinko jonka johdosta hammashoitolan kaksi hoitohuonetta on remontin alla.

 

Putkistoon asennetut hanakulmarasiat ovat vuodon aiheuttajat. Rakennuttajapäällikkö Tommi Rautjärven mukaan kyseessä voi olla joko virheellinen asennustyö tai materiaalivirhe.

– Hanakulmarasioissa on todettu vaurioita ja vikoja jotka ovat ilmenneet vesivuotoina. Metallisten putkiosien liitoskohdat ovat vaurioituneet, Rautjärvi sanoo.

Asiaa tutkitaan urakoitsijan johdolla. Kyseiset osat on toimitettu VTT:lle tutkittavaksi.

– Osissa on pieniä reikiä jotka vuotaa. Vesieristeiden ansioista vuodon ei pitäisi aiheuttaa rakenteille vaurioita, mutta nyt on huomattu puutteita myös vesieristeissä, Rautjärvi sanoo.

Rakennuttajapäällikön mukaan kummatkin urakoitsijat ovat ottaneet asian ratkaisuun myötämielisen kannan.

– Ratkaisemme nyt ongelmaa ja tarkastamme parhaillaan muita samanlaisia osia. Osilla ja vesieristeillä on takuu kymmenen vuoden takuu. Suuressa rakennuksessa paikkoja on useita satoja, ja kaikki tilat ovat nyt tutkinnan alla, Rautjärvi sanoo.

Vastaa

 1. Make

  Jotenkin ei päässyt yllättämään, v-käyrä kylläkin jyrkkeni. Voisikohan joku nyt hilpaista juoksujalkaa tarkistamaan, onko uudella lukiolla käytetty samoja urakoitsijoita ja samoja viallisia osia. Ettei kohta oppilaat köhi keuhkojaan ulos samalla tavalla kuin vanhalla lukiolla…terveyskeskuksen osalta voinee sanoa, että saatiin kalliilla halpislaatua.

  Vastaa
 2. krh

  Voi hyvä tavaton. Taas on valvonta pettänyt! Rakennusaikana mies nimeltä Pirttimaa kertoi, että nyt kaikki työ on tiukan valvonnan alla. Mutta taisi olla pelkkää puhetta. Kuka korvaa menetetyt potilasmaksut ja ennen kaikkea sen harmin potilaille, että ajat siirretään. Jonotkin lisääntyy, kun ei ole tarpeeksi hoitohuoneita?

  Vastaa
 3. Sivustaseurannut

  Itä-suomalainen matto/laattaurakoitsijahan tuonne piti tuoda, kun ei lähempää löytynyt tarpeeksi halvalla. Tietenkin työ toteutettiin virolaisella työvoimalla!
  Tämä juuri tätä projektinjohtoa suuren urakoitsijan tyylillä.
  Nyt varmaan kannattaisi ottaa jo tiukka linja tuon 10 vuoden takuun suhteen.

  Vastaa
 4. semmosta sattui

  Kävin katsomasta potilasta ja mietittiin huoneessa kun ei saa vessan ovea lukkoon. Järkevä ihminen haluaa tehdä tarpeensa rauhassa eikä pelätä milloin hoitaja tuulispäänä ryntää huoneeseen ja pamauttaa vessanoven auki.
  Tutkittiin ovea, ja saahan sen lukkoon kun ensin nostaa liukuovea hieman ylös niin osuu lukitus kohdalleen. Paitsi potilas itse ei jaksanut sitä tehdä. Pieniä virheitä mutta mitäs näistä. Muutenkin muovisen näköinen oli potilashuone.

  Vastaa
 5. Olavi

  Kaik men kuten pitikin. Äläkää nyt hyvät ihmiset joutavia puhuko! Sentään kaupungin päättäjät kävivät…oliko se nyt Hollannissa asti oppia hakemassa. Suunnittelijat ja rakentajat maan parhaita osaajia…kerta kaikkiaan!

  Vastaa