Vetouistelun SM-kultaa tuplasti Äänekoskelle!


Korokkeella tyytyväinen SM-voittajat Jukka Lohtaja (vas.), Juha Lemetyinen ja Sauli Kallberg. Kuva: Sanna Lohtaja

Vetouistelun SM-kisat käytiin Viitasaarella 5.–6. elokuuta ja voitto napsahti Äänekoskelle.

 

Äänekoskelainen Juha Lemetyisen venekunta sai saaliiksi viikonlopun aikana yhteensä 62,176 kiloa kalaa, ja niistä pisteitä 198. Lemetyisen apuna olivat Sauli Kallberg ja Jukka Lohtaja.

– Voitto tuli, vaikka kalaa saikin huonosti, aivan harvinaisen vähän. Varmastikin paikallistuntemus oli meille eduksi ja se, että löydettiin hyvät värit paikkaan, vuodesta 2010 kilpaillut Lemetyinen kommentoi viikonlopun mittelöä.

Lauantaina venekunta tuli kisassa toiseksi, kun syöttiin tarttui kahdeksan kuhaa, kolme ahventa ja seitsemän haukea. Sunnuntaina voitto tuli suvereenisti 12 hauen, ja kuuden ahvenen saaliilla.

Voitto oli lopulta aivan ylivoimainen: kalasaalis oli 18 kiloa kakkoseksi tullutta venekuntaa suurempi ja pisteissäkin hopeasija jäi kauas taakse.

Juha Lemetyinen toi Äänekoskelle myös joukkuekisan voiton yhdessä veljensä Mikko Lemetyisen ja viitasaarelaisen kipparin Niko Korhosen kanssa. Kolmen kipparin PKS cup nosti yhteensä 109,262 kiloa kalaa.

– Kilpailussa oli mukana ainakin viisi äänekoskelaista venekuntaa. Olin mukana myös viime vuoden SM-kisan voittaneessa joukkueessa. Äänekoski on hyvien vesistöjen ympäröimä, joten täällä riittää taitoa, Lemetyinen pohtii paikallista menestystä vetouistelussa.

Katso vuoden 2017 SM-kilpailun tarkat tulokset täältä.

Vastaa