ViaDia avasi ovet myös Suolahteen


ViaDian avajaisiin tuli väkeä tuvan täydeltä.

ViaDia Suolahti ry perustettiin elokuussa vuonna 2017. Yhdistyksen tarkoituksena on tehdä diakoniatyötä aineellisen, henkisen ja hengellisen hädän lieventämiseksi. Tänään torstaina Suolahden Asemakadulle, entisen Siwan tiloihin, avattu toimipiste tulee pitämään sisällään monen sortin toimintaa.

 

Siwan tila on kokenut melkoisen muodonmuutoksen, kun vapaaehtoisporukka laittoi tuulemaan. Tammikuun aikana on seiniä maalattu ja jättimäisen suurta tilaa sisustettu viihtyisäksi. Avajaisissa kiitoksia jaettiin talkoolaisille sekä sponsoreille: Ramin Raudalle, Rakop Engineering Oy:lle, Suoteksille, JP-kirppikselle ja Jari-Pekka Oy:lle.

– Meillä on täällä kahvila, tori ja nuorten tila, sekä mukavia oleskelusoppeja,  ViaDia Suolahti ry:n puheenjohtaja Pirjo Saikkonen esittelee.

ViaDia ry on Suomen Vapaakirkon arvoihin perustuva valtakunnallinen järjestö. Asemakadulla toimintaa ylläpitää  Suolahden Helluntai- ja Vapaaseurakunta. Toiminta on kaikille avointa.

– Haluamme tuoda hyvinvointia niin henkistä kuin aivan konkreettistakin ruokaa jakamalla. Tarjoamme työelämävalmennusta, autamme elämänhallinnassa jossa voi olla haasteita syrjäytyneillä, päihteiden käyttäjillä, joilla saattaa olla arjen toiminnat hakusalla, Saikkonen kertoo. 

Eija Tourunen, Pirjo Saikkonen, Kristian Vilkman, Piia Flink-Liimatainen sekä Jaana Tikkanen toivottavat kaikki tervetulleeksi tutustumaan toimintaan.

Kattojärjestö ViaDian ry:n toiminnanjohtaja Kristian Vilkman iloitsi uusista tiloista, ja siitä, kuinka paljon avajaisiin oli saapunut väkeä paikalle. ViaDia on kansalaislähtöistä yhdistystoimintaa, joka elää vapaaehtoisuudesta.

– Ihminen on diakoniatyön keskiössä ja liikkeemme on osa suurempaa kulttuuria. Unelmoimme palvelusta joka muuttaa Suomen, ja tätä unelmaa haluamme toteuttaa yhdessä eri toimijoiden kanssa. Tällaiset kohtaamispaikat ovat toiminnallemme tärkeitä paikkoja. Suomessa on 33 paikallisyhdistystä, jotka ulottuvat 41 eri paikkakunnalle. Tehtävämme on auttaa ja välittää ihmisestä, haluamme tuoda apua lähipiiriin, siksi on tärkeää, että Suolahti sai myös oman kohtaamispaikkansa, Vilkman sanoi.

Kotikirkko järjestää nuorisolle lauantai-iltaisin avoimien ovien toimintaa, maksuttoman iltapalan kanssa. Iltoja luotsaa Piia Flink-Liimatainen. Hänen pitkäaikainen haaveensa toteutui nyt.

– Tämä on ollut monen vuoden haave, eikä se olisi onnistunut ilman tätä isoa ja hienoa porukkaa. Lauantaisin täällä voi pelata biljardia, bingistä ja lautapelejä tai vain hengailla.  Paikalla on aina läsnäolevat aikuiset, joten tämä tila on nuorille turvallinen että viihtyisä. Toivottavasti kaupungilla on tahtoa ja sydäntä huomata, kuinka kolmas sektori on mukana tuomassa asukkaille palveluita, Flink-Liimatainen toivoi.

–ViaDia tori on avoinna ma, ke ja pe klo 10-15

– tiistaisin järjestetään pienryhmätoimintaa klo 13-16

– torstaisin raamattupiiri

– lauantai-iltaisin noin klo 20-23 Kotikirkko järjestää nuorille toimintaa

 

Vastaa