Voidaan-sanan tulkinta ratkaisi – Honka sai liigalisenssinsä Huiman nenän edestä


Honka voitti eli saa jatkaa liigassa.

Huiman mahdollisuus jatkaa naisten Korisliigassa myös ensi kaudella kaatui Koripalloliiton sarjalisenssiyksikön tulkintaan ja harkintaan. Yksiköllä olisi sääntöjen ollut syy pudottaa Tapiolan Honka liigasta, mutta säännöt tarjosivat myös mahdollisuuden tehdä vastakkainen päätös.

Näin yksikkö lopulta myös toimi. Hongan taustayhteisönä toimineen Espoo Unitedin toukokuinen konkurssi ei siis lopulta vaikuttanut Hongan naisten joukkueen kohtaloon millään tavalla.

Säännön mukaan seura, jonka taustayhteisö on mennyt konkurssiin, voidaan sulkea sarjasta seuraavan 24 kuukauden aikana. Honka oli irtisanonut sopimuksensa EU:n kanssa jo viime elokuussa.

– Yksikkö käytti harkinnanvaraisuutta voidaan-sanan osalta, Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm korostaa.

Westerholmin mukaan ratkaisuun vaikutti se, että Honka oli purkanut sopimuksen EU:n kanssa jo viime vuoden elokuussa.

– Honka oli täyttänyt osaltaan liigalisenssin ehdot jo vuosi sitten. Sopimuksen purettuaan Honka on ollut juridisesti erossa EU:sta ainakin Koripalloliiton suuntaan. Honka ei ole myöskään vaikuttanut EU:n taloudelliseen tulokseen, Westerholm listaa taustatekijöitä.

HUIMASSA ehdittiin jo ryhtyä toimeen, kun mahdollisuutta palata saman tien takaisin liiton puolelta väläytettiin. Huima neuvotteli jo pelaajasopimuksista, mutta sarjalisenssiyksikön maanantainen päätös palautti joukkueen kuviot entiselleen. Ensi kausi menee sittenkin divarissa.

Westerholm korostaa, että liiton piti olla Huimaan yhteydessä, sillä päätös Hongan osalta oli vielä epävarma.

– Halusimme antaa Huimalle aikaa hakea sarjapaikkaa. Jos päätös olisi ollut Hongan osalta kielteinen, olisimme jatkaneet tänään täydennysmenettelyä.

Lue myös:

Yllätys, yllätys: Honka sai konkurssista huolimatta liigalisenssin – Huiman naiset jatkavat divarissa

Huima ei pudonnutkaan? – Koripalloliitto tarjonnut naisjoukkueelle liigapaikkaa

Vastaa