Voitto kotiin! Äänekoskelaiset pärjäsivät suuressa karaokekilpailussa


Kärkikaraoke 2013 -kilpailun voittajat Sari Hänninen (vas.) Äänekoskelta, Sari Koponen Haapajärveltä ja Ilari Liettyä Jyväskylästä.

Äänekoski oli upeasti edustettuna, kun Suomen karaokelaulajien kärki valittiin Saarijärvellä, tuli finaalipaikat ja voitto.

 

Äänekoskelaiset pärjäsivät viikonloppuna 21.-22. helmikuuta järjestetyssä Suomen Kärkikaraoke 2013 -loppukilpailussa Saarijärven Summassaaressa. Paikkakuntalainen Sari Hänninen voitti Nykyiskelmä/Pop/Rock -sarjan ja Hannu Kautto sekä Juha Vantila lauloivat molemmat finaalipaikoilla Wanhan Tanssimusiikin sarjassa. Edellä mainittujen sarjojen lisäksi laulajat kilpailivat Iskelmä-sarjassa.

Äänekoskelaiset kultakurkut nousivat aina kymmenen parhaan karaoketaitajan joukkoon eli Suomen Kymmenen Kärkeen omissa sarjoissaan.

– Äänekoskella on paljon taitavia laulajia ja kisoissa oli useita paikkakuntalaisia, joita en ole ennen kisoissa tavannut, voiton napannut Sari Hänninen sanoo.

Kilpailuun kutsuttiin yhteensä 700 kovatasoista laulajaa, jotka pärjäsivät ympäri Suomea järjestetyissä alkukarsinnoissa vuonna 2013.

Tämän vuoden tuomaristossa istuivat tuomariston puheenjohtajana radiotoimittaja ja musiikkituottaja Lasse Finska, Akun Tehtaan myyntijohtaja Pasi Järvinen, taiteilija-laulaja Raija Koso, musiikillisessa perheessä kasvanut Vuoden Mies, elämäntapakouluttaja ja ex-jalkapalloilija Pasi Heinänen, Järviradion toimittaja Tiina Byskata sekä järjestävästä organisaatiosta Ohjelmatoimisto ViihdeSallap Oy:stä henkilöstöpäällikkö Ella Ahonen.

 

Tyylin vaihdos palkitsi

 

Kilpailun viimeiselle kierrokselle Hänninen pääsi Tina Turnerin saattelemana ja tuomariston sydämiin iski lopulta Suvi Teräsniskan kappale Kylmät enkelit. Miksi valitsit juuri sen, Sari Hänninen?

– Olen aiemmin laulanut Wanhan Tanssimusiikin sarjassa, mutta nyt ystävät kehottivat vaihtamaan tällaiseen paremmin äänelleni sopivaan ja uudempaan musiikkiin. Olen heille todella kiitollinen, sillä tavoitteeni oli vain päästä viimeiselle kierrokselle asti. Voittoa en osannut missään vaiheessa odottaa.

Kotonaan Hänninen treenaa navettaan rakennetussa harjoitustilassa ja kilpailuja tulee kierrettyä ympäri Suomea. Tänä vuonna suunnitelmissa on vielä muutamat karaokekisat, jos vaikka tästä voitosta riittäisi puhtia uusiin saavutuksiinkin.

Vastaa

  1. Kisoissa mukana ollut

    Hienot kisat kokoinaisuudessaan oli ja hienoa, että voitto tuli koskelle! Itselleni ainakin oli perjantai-illasta asti selvää, että Sari voittaisi oman sarjansa.

    Vastaa