”Voitto tuli, vaikka peli oli huonoa” – Koiviston Kipinälle voitto kotipelissä

13.01.2019 11:18 (muokattu 13.01.2019 11:19)
Koiviston Kipinä karkasi ottelun alussa 11-6 johtoon pakottaen NMKY:n aikalisälle.

Aikalisän jälkeen vieraat ottivat Kipinältä tilan korinalta pois. NMKY:n taktiikka onnistui niin hyvin, että Kipinä menetti alussa saamansa hyvän peliotteen. Kotijoukkue yritti puskea väkisin korille puolustuksen läpi, tuloksena oli pallonmenetyksiä, ukkoja nurin parketilla tai jäätyminen puolustuksen puristuksiin. Avausjakso päättyi niukasti Kipinälle 17-14.

Tuomarit antoivat pelata kovaa, vierasjoukkue NMKY osasi hyödyntää tuomarilinjan. Välillä pelaajien tunteet olivat pinnassa, siitä palkintona EU-virheet koti- ja vierasjoukkueelle. Puoliaikaa vietettiin Kipinän 36-30 johdossa.

Puoliajalla Kipinä oli pukukopissa päättänyt, että kolmas jakso aloitetaan ryminällä. Kipinä kasvatti heti eroa lisää lukemiin 40-30. NMKY avauspuoliskolla toiminut korialustan tukkinen ei enää toiminut.

Vaikka Mika Sirosen pituus ei aina riittänyt pitkien miesten puristuksella, silti hän haki tukun arvokkaita hyökkäyslevypalloja kovalla asenteella. Sirosen asenteesta ja kovuudesta toivoisi muidenkin pelaajien ottavan opiksi. Kentälle päästessään Teemu Häkkinen paini vastustajan pihdeissä hyökkäyskorilla.

Kipinä johti parhaimmillaan 50-35. Kipinä ei kuitenkaan osannut pelata johtoasemassa järkevästi, vaan sortui hyökkäyksessä hätäisiin heittovalintoihin. Järkevää olisi ollut rauhoittaa ja jäädyttää pelitempo ja käyttää hyökkäysaika tarkasti loppuun. NMKY pääsi vielä jakson lopulla peliin mukaan, kaventaen Kipinän johdon lukemiin 60-51. Kipinälle kotivoitto 78-62. Voitto tuli, vaikka peli oli huonoa. Ei pysy Kipinän paketti vielä kasassa pitempiä jaksoja ottelussa. Välillä tulee hyvä jakso, sitten taas kohelletaan kunnolla.

– Hankala vastus on tulossa, Mikkelin joukkue juoksee hyvin ja eivät hevillä anna periksi, kommentoi valmentaja Hannu Koivunen ennen peliä.

–  Nyt on otettava voitto, tappio olisi taas pettymys, muotoli Jorma Mäntymaa.

–  Veikkasin Kipinälle 12 pisteen  kotivoittoa. Perusteluna on tekemisen meininki harjoituksissa pojilla,  tunnusti Lauri Lax, liikuntatalon vahtimestari,

– ”Ei tarvitse olla maailman paras, kunhan on paras paikalla olijoista” Risto Dufvan sanoin Esko Tourunen.

Kipinä: Tatu Koivunen 10, Aleksi Pakkala 7, Sami Mäntymaa 27, Teemu Häkkinen 5, Jiri Soppi 2, Juuso Mäntymaa 8, Jarmo Uecker 12, Mika Sironen 7.

Mikkelin NMKY: Rasmus Siitari 16, Janne Sajaniemi 14, Toni Pohjatalo 9, Ville Natunen 8, Mikko Mutanen 7, Jose Mattola 5, Olli Torkkeli 3.