Warkaus JK vei voiton Huimasta kotikentällä

19.06.2018 12:48
Äänekosken Huima kohtasi sunnuntaina kotinurmellaan Warkaus JK:n joukkueen.

Vierailija Warkaus JK näytti jo alkuminuuteilla mitkä ovat heidän vahvimmat aseensa hyökkäyksessä. Pitkä sivurajaheitto suoraan maalille, johon oli nostettu kookkaat pelurit jatkamaan palloa maaliluukulle. Jatkajana oli usein kokenut hyökkääjä Tommi Lankinen. Pelin ensimmäinen vartti mentiin vierailijoiden komennossa. Huima pääsi peliin hyvin mukaan ja sai myös rakenneltua hyviä ja vaarallisia hyökkäyksiä Warkauden maalille.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi kaukaa lähteneestä sivurajaheitosta, jonka Lankinen jatkoi päällään takatolpalle Ville Rautiolle, jonka oli helppo työ survoa pallo maaliin ottelun 19 minuutin kohdalla.

Huima alkoi heti maalin jälkeen hallitsemaan pelinkulkua ja rakenneltua maukkaita paikkoja tasoittaa peli. Tasoitus syntyi oikeutetusti ottelun 32 minuutin kohdalla Jarkko Kytöjoen syötöstä Matias Kiesilä laukoi pallon maaliin. Maalin jälkeen vierailijat kävivät muutamaan kertaan heittämässä vaarallisia sivurajaheittoja ja antamassa pari pahaa kulmaa, mutta nyt Huima puolusti tilanteet paremmin.

Huiman vahva vire jatkui jakson lopulle saakka. Huima sai rakenneltua maatapitkin pelaamalla Niko Kiiverille kaksi huikeaa maalipaikkaa, josta kokenut peluri ei saanut viimeisteltyä sisään. Lisäksi avauskokoonpanoon noussut B-juniori-ikäinen Petrus Lukkari pääsi namupaikasta laukomaan, mutta pallo meni tolpan kautta ohi. Kun Huima ei saanut kolmesta lähes tuhannen taalan paikasta palloa maaliin, niin vierailijat pääsi kuin varkain Huiman kulman jälkitilanteesta heittämään pitkän pallon keskiympyrään, jossa Huimalla oli ylivoimatilanne 2v1. Huiman Musti sai pallon ja menetti sen kokeneelle Tommi Lankiselle joka rikkoen tänäisi Mustia irti pallosta ja pääsi yksin läpiajoon. Lankinen viimeisteli varmasti läpiajonsa ensimmäisen jakson viimeisillä sekunneilla. Huima peluri jäi odottamaan rikkeestä vaparia, jota ei koskaan vihelletty ja näin vierailijat menivät jopa yllättäen tauolle johtoasemassa 1-2.

Toisella jaksolla peli eteni ensimmäisen jakson tavoin, eli Warkaus sai ainoastaan vaarallisia tilanteita sivurajaheitoista ja kulmapotkuista, jotka Huima puolusti nyt ensimmäistä jaksoa paremmin.

Huiman Joel Hakkarainen ja Jarkko Kytöjoki pääsivät laukauksillaan yrittämään maalia, mutta vieraiden maalivahti torjui tilanteet. Huiman toisen jakson paras paikka syntyi Juho Honkoselle, jolloin mies puski komeasti maalille, jossa Warkausveskari sai syöksyllään liimattua pallon maaliviivalle.

Ottelun alussa kuskin paikalla ollut Warkaus oli ensimmäisen jakson lopun ja toisen jakson lähes kokonaan napsun Huimaa perässä, mutta onnistui säilyttämään johtoasemansa ja vei pelistä sarjapisteet mennessään 1-2 voittolukemilla.

Huiman joukkueen päätavoite kaudelle on säilyttää pelaamalla sarjapaikka. Valmentaja Marko Ikosen mukaan joukkueella on ollut erittäin hyvä peli-ilme lukuunottamatta KuKi peliä. Loukkaantumisista ja poissaoloista kärsivä Huima on pelannutkin alkukauden hyvin, vaikkakin pisteitä olisi voinut kertyä enemmänkin.

– Joukkueella on vahva ote tekemiseen ja usko siihen, että voittoja tulee, eikä ole syytä minkään näköiseen panikointiin. Nyt vain tasaväkiset väännöt käännettävä pikkuhiljaa pisteille.

Kapean ringin omaava joukkue lähtee jo keskiviikkona vieraskentälle, jossa se kohtaa sarja nousua tavoittelevan FC Blackbirdin joukkueen Jyväskylän Viitaniemessä klo 19.00. Blackbird voitti viikko takaperin sarjan kärkijoukkueen JPS:n murskaavasti 6-0 lukemin.