Yleisö ja artistit villeinä Suolahdessa – hulvaton meno jatkui tunnista toiseen


– Miten Matti menee? – Kaikki menee mitä tulee.

Kun lavalle kiipeää Martti Servo, Eläkeläiset ja Matti Nykänen on tunnelma yleisön joukossa taattu. Suolahdessa meno äityi hilpeän riehakkaaksi, upean heinäkuisen lauantain ratoksi. 

 

Myös paikalliset bändit, Lojohh, Kurkiaura, Sysiässä ja Kurjat Koirat pääsivät revittelemään Ostarin parkkiksella. Martti Servo ja Napander aloitti keikkansa klo 16.30, bändin uskollisimmat fanit olivat saapuneet paikalle jo hyvissä ajoin. Lavan edessä diggailtiin ja tanssittiin ja mikäpäs siinä, sillä kuulla saatiin ne tärkeimmät hitit: Hitti-litti Litmanen, Sauna, Maailman Sinisin Taivas ja Mikä on kun ei taidot riitä. Eikä yleisö välttynyt tietenkään Servon antamilta kultaisilta elämänohjeilta. Terveisiä lähti pariin otteeseen Tärttämäen suuntaan Pellonpään Kassulle. Lieköhän Kassu ollut kuulolla?

Huumorin ja humpan suurlähettiläs Eläkeläiset on selkeästi yleisön villitsijä numero yksi. Hurja lavashow ja hulvaton meininki pisti kokonaisen runsaslukuisen yleisön hurmostilaan: siellä mentiin letkajenkan tapaista tanssia mittarimatona pitkin tannerta, tanssittiin niin että tyrä rytkyi ja laulettiin mukana niin että kitapurjeet lepattivat pitkällään. Viimeistään silloin mentiin hilupilttuussa korkeammalle tasolle, kun kitaristi Onni Waris jompaisi yleisön joukkoon soittopeleineen kokonaisen biisin ajaksi. Huh, huh, olihan hämmentävän energistä touhua!

Illan viimeinen esiintyjä, mäkihyppylegenda ja laulaja Matti Nykänen nosti yleisössä tunnelman taivaisiin. Väki pakkautui lavan eteen, kun Nykänen saapui bändeineen lavalle. Nykänen oli timmissä kunnossa, eikä täten antanut lehdistölle mitään puhuttavaa ja huhuttavaa. Hyväntuulinen Nykänen kertoi tulevansa mielellään Suolahteen ja muisteli Lekkerissä käyntejään. Suolahti on kyllä ihan mesta paikka!

Viljoksen Matti Leppäsen mielessä siintelee jo tuleva kesä. Taajamafestari saa jatkua ensi vuonnakin.

– En ole laskenut mitä viivan alle jää, mutta silmällä katsottuna ei tehty persnettoa. Lauantaina myytiin noin 700 lippua, joten täytyy olla tyytyväinen, hyväntuulinen Leppänen sanoo.

Yleisöä piisasi tungokseksi asti.

Nupa, Tumppi ja Päde keräsivät voimia illan koetuksiin ja koettelemuksiin Ostokeskuksen takapihalla. Toimittaja sai kuulla tarinan, kuinka Martti Servon raiderissa luki kiljua. Tumppi toi mukanaan sellaista (Suomen lainsäädännön mukaisesti valmistettua), muovikanisterissa luki: ”Ihanaa kiljua”. Tarina ei kerro, kuinka ihanaa se Martti Servon mielestä oli.

Kurkiaura taitaa stemmalaulun.

Martti Servo ja Napander

Sysiässä sai kunnian aloittaa musamaratonin.

Siinä oli jo hatussa pitelemistä, kun Eläkeläiset pääsi vauhtiin. Onni Waris ennätti soittonsa lomassa selfieihin.

Humpan ja huumorin suurlähettiläs number one: Eläkeläiset

Vastaa