Yllätys, yllätys: Honka sai konkurssista huolimatta liigalisenssin – Huiman naiset jatkavat divarissa


Pikapaluu pääsarjaan jäi haaveeksi.

Suomen Koripalloliiton pääsarjojen sarjapaikat on myönnetty kaudelle 2018-19. Korisliigaan myönnettiin 11, miesten A-divariin 12, B-divariin 12 sarjalisenssiä ja naisten Korisliigaan sekä naisten I divisioonaan kymmenen sarjalisenssiä kumpaankin.

Huiman kannalta mielenkiinto kohdistui Tapiolan Hongan paikkaan naisten Korisliigassa. Honka sai liigalisenssin, vaikka sen taustayhteisö Espoo United asetettiin toukokuussa konkurssiin.

Liitto eväsi EU:lta paikan miesten Korisliigassa, mutta naisten puolella vastaavaa ratkaisua ei nähty. Sarjapaikka oli molemmissa liigoissa Tapiolan Hongan nimissä. Miesten liigaa Honka pelasi EU:n nimellä, naisten liigaa omallaan.

Huiman koripallojaoston puheenjohtaja Laura-Liisa Hyytiäinen yllättyi liiton maanantaisesta ratkaisusta. Liitto oli aiemmin kysellyt Huiman kiinnostusta täyttää Hongan paikka liigassa, jotta sarjassa olisi jatkossakin kymmenen joukkuetta. Huima jäi viime kaudella liigan hännänhuipuksi, mikä tiesi putoamista I divisioonaan.

Huiman hallitus pohti asiaa ja vaati jaostolta uskottavaa pelaajalistaa mahdollisen liigakauden läpiviemiseksi. Liitto antoi viime viikolla Huimalle lisäaikaa hakemuksen jättämiseksi.

Liiton äkillinen suunnanmuutos aiheuttaakin nyt hämmennystä.

– Ihmeellistä, ettei liitto ole antanut meille asiasta mitään selvitystä, Hyytiäinen sanoo.

ÄKS ei tavoittanut Koripalloliiton toiminnanjohtaja Tom Westerholmia kommentoimaan ratkaisua.

Ensi kauden sarjapaikkoja hakiessaan seurojen tuli edellisvuosien tapaan lisenssihakemuksen ja sarjasitoumuksen ohella suorittaa kaikki velvoitteensa viime kauden joukkueen jäsenille, muille liiton jäsenseuroille, Koripalloliitolle, FIBA:lle, verottajalle sekä vakuutusyhtiölle liittyen lakisääteiseen urheilijaturvaan. Lisäksi seuroilta vaadittiin vahvistettu tilinpäätös sekä tarkastuskertomus, päättyneen pelikauden tuloslaskema ja tase sekä selvitys joukkueen talouden rakenteesta.

Miesten Korisliigan osalta liitto perustelee Tapiolan Hongan sarjalisenssihakemuksen hylkäämistä EU:n konkurssilla. Perusteluiden mukaan Honka ei ole toimittanut annettuun määräaikaan mennessä allekirjoittamassaan sarjalisenssisopimuksessa mainittuja asiakirjoja eikä siten täytä sarjalisenssin myöntämisen ehtoja.

 

Huima valtakunnan sarjoissa kaudella 2018–19

Naisten I Divisioona
Catz Lappeenranta (II-joukkue)
BC Nokia
Helmi Basket (Helmi Capitals)
Helsingin NMKY*
Joensuun Kataja
PuHu Juniorit (Ringside)
Tampereen Pyrintö
Tapiolan Honka
Turun Riento
Äänekosken Huima

* Liittohallitus myönsi sarjalisenssiyksikön esityksestä Helsingin NMKY:lle villikortin sekä C lisenssin ja osallistumisoikeuden naisten I-divisioonaa pelikaudelle 2018-19.

Miesten B-divari
Espoo Basket Team
Hyvinkään Ponteva
Jyväskylän Weikot
Järvenpään Koripalloseura
KaU Koris (Karkkila)
Munkkiniemen Kisapojat
Perniön Urheilijat
PuHu Juniorit*
Raholan Pyrkivä
Tapiolan Honka
Ura Basket**
Äänekosken Huima

*Aalto-Basketin kieltäydyttyä ottamasta urheilullisesti saavuttamaansa sarjapaikkaa miesten I-divisioona B:ssä päätti liittohallitus myöntää avoimeksi jääneen sarjapaikan sarjalisenssiyksikön esityksestä täydennysmenettelyssä ensimmäisellä varasijalla olleelle PuHu Junioreille.

**Liittohallitus myönsi sarjalisenssiyksikön esityksestä Ura Basketille villikortin sekä C lisenssin ja osallistumisoikeuden miesten I-divisioona B:hen pelikaudelle 2018-19.

Näin pelataan

Naisten I-divisioona

 • 10 joukkueen kaksinkertainen sarja (18 ottelua)
 • 4 joukkueen (1.-4.) pudotuspelit
 • Välierät 1:5, finaalit 1:5
 • Finaalien voittaja nousee naisten Korisliigaan
 • Runkosarjan 9.-10. putoaa II-divisioonaan
 • I-divisioonan karsintojen voittaja nousee I-divisioonaan
 • Yksi sarjalisenssi kaudeksi 2019-20 myönnetään villikortilla

Miesten B-divari

 • 12 joukkuetta kaksinkertainen sarja (22 ottelua)
 • 8 joukkueen (1.-8.) pudotuspelit
 • Puolivälierät 1:3, välierät 1:5, finaalit 1:5
 • Finaalien voittaja nousee A-divariin
 • Runkosarjan 12. putoaa II-divisioonaan
 • I-divisioonan karsintojen voittaja nousee B-divariin
 • Yksi sarjalisenssi kaudeksi 2019-20 myönnetään villikortilla

 

 

Vastaa

 1. Mikä on totuus?

  Tämähän on selvitettävä, miksi Helsingin seutu jyrää. Onko Hongalle löytynyt yllättäen iso rahakasa jostain?

  Vastaa
  1. Huimafani

   Totuusha on se että tommosella materiaalilla ei ois ollu mitään järkeä lähteä mihinkään naisten korisliigaan. Ois joltain tossa seurassa luullu löytyvän nyt sen verran järkeä. Osalle pelaajista 1.divariki liian kovatasonen.

   Vastaa
 2. Faktahaukka

  No nyt on faktat hakusessa. Kyllä se oli ihan kansallisen tason uutinen, että Espoo United tiputti talousvaikeuksissaan viime syksynä kaikki naisten joukkueet ja juniorijoukkueet organisaatiosta, eli EU ei todellakaan ollut Hongan naisjoukkueen taustaorganisaatio.

  Vastaa