Ystävän Tupa sulki ovensa huutokaupan myötä


Meklari Väinö Järvinen kopautteli nuijaansa yhteisen hyvän takia.

Suolahden Ystävän Tupa lopetti toimintansa irtaimiston huutokauppaan lauantaina 11. elokuuta.

 

Ystävän Tupa on toiminut Suolahdessa 16 vuotta, jakaen ruokaa vähävaraisille ja tarjoamalla kotiapua vanhuksille.

Toiminta loppui tukien puutteessa. Äänekosken kaupunki kilpailutti kuntouttavan työtoiminnan toimijat keväällä ja sitä myöten lopetti olemassa olleet erilliset tuet.

– Meillä ei ollut mahdollisuutta lähteä mukaan kilpailutukseen, sillä meillä ei ole sellaisia resursseja. Toiminta olisi pitänyt myös hinnoitella asiakkaat erikseen tavalla, joka ei käynyt meille järkeen. Ilman tukia meillä ei ole varaa toimia, sillä toiminta ei ole tarpeeksi kannattavaa, Marita Pulkkinen sanoo.

Ystävän Tupa työllisti neljästä kahdeksaan kuntouttavan työtoiminnan asiakasta ja toi sitä kautta paljon apua suolahtelaisille. Ruoka-avun ja kotipalvelun lisäksi Ystävän Tupa on tarjonnut keskusteluapua, tukea mielenterveys- ja päihdekuntoutujille ja ulkoiluttanut vanhuksia vanhainkodeilla.

Ystävän Tupa lopetti kotiavun sekä ruoan tarjoamisen ja kuljetuksen heinäkuun alussa. Elokuussa pidetty huutokauppa oli viimeinen tikki.
– Tähän loppuu koko toiminta. Tällä huutokaupalla yritämme saada laskuihin rahaa. Meitä on kaksi työntekijää, jotka eivät varmaan saa palkkaa edes tältä kuulta, Pulkkinen sanoo.
– Yhteiskunta on ajanut siihen, että joudumme lopettamaan tämän toiminnan, huutokaupan meklarina toiminut Väinö Järvinen sanoi.

Sekä asiakkaat että henkilökunta ovat harmissaan toiminnan loppumisesta.

– Vaikeinta oli saada asiakkaat ymmärtämään että toiminta loppuu, kun ei ole rahaa. Ilmeisesti kaikki pienet toimijat voivat nyt huonosti, kun kaupunki on siirtynyt toiseen malliin, Pulkkinen sanoo.

Vastaa