”Zengan” ristiside poikki – Huima saa Minkkisen tolppien väliin Urhosta

03.06.2018 11:52
Oranssipaitainen kuopiolaisjoukkue haki 1–5-vierasvoiton Äänekoskelta. Kuva: Esa Happonen.

Huiman maalivahtilegendan Mika ”Zenga” Wacklinin kausi on katkennut heti alkuunsa. Magneettikuvat paljastivat, että joukkueen kapteenin polven ristiside on poikki.

Wacklinin korvaajaksi Kolmosessa pelaavaan Huima-miehistöön liittyy Urhosta Tommi Minkkinen. Urho pelaa tällä kaudella sarjaporrasta alempana, Nelosessa.

– Tommi on ilmaissut todellinen himourheilija ja innokas harjoittelija. Hän on ilmoittanut halustaan pelata ylemmällä sarjatasolla, Huiman valmentaja Marko Ikonen kertoo.

Maalivahtiosaston vahvistuminen on tarpeen sillä Wacklinin poissaollessa Huiman luukulla pelasi keskiviikkoisessa kotipelissä Riku Ripatti, joka ei työesteidensä vuoksi ole päässyt harjoittelemaan juuri lainkaan.

Kenttäpelaajista omien magneettikuvausten tuloksia odottaa puolestaan varakapteeni Jukka Kosonen, jota rapattiin edellisessä ottelussa rajusti. Kapteeniksi keskiviikkoiseen Kurkimäen Kisaa vastaan pelattuun otteluun nousi Niko Kiiveri, joka lähti kokeilemaan omaa pelikuntoaan vasta toisella puoliskolla.

Huiman alakerrassa esiintyi keskiviikkona Ripatin lisäksi kaksi muuta uutta peluria. Ryhmään liittynyt Oskari Helman muutti Äänekoskelle työn perässä. Nuori pelimies on edustanut aiemmin KaaPoa pelaten siellä A-poikien SM-sarjaa sekä Kolmosta ja Nelosta. FCV:n farmipeluri Fabian Hanslian oli yksi uusista kasvoista alakerrassa.

Laskeutuvan pallon odotusta tolpan tuntumassa. Kuva: Esa Happonen

SARJAN ennakkosuosikkeihin kuuluva KuKi oli odotetusti parempi ja haki keskiviikkona 1–5 (0–4) -vierasvoiton. Tulos oli odotettu, pelaahan kuopiolaisseuran riveissä useita kaupungin seuroissa pelanneita konkareita.

Huima aloitti kovassa tuulessa pelatun ottelun vastatuuleen, ja joukkueella oli tarkoitus lähteä prässäämään vierasjoukkuetta jo alkuminuuteista. Kokenut vierailija levitti hyvin peliä ja purki prässin laadukkailla syötöillä. Syy onnistuneeseen prässin purkuun oli, että Huima pelurit eivät iskeneet tarpeeksi terävästi joukkueena KuKin alakertaan, kun heillä oli pallo.

Ottelua ehdittiin pelata kolme minuuttia, kun vierailijat pääsivät helposti kiertämään laitapuolustajan ja lähetti keskityksen maalille, jossa Huiman alakerta törppöili ja pisti pallon omiin.

Paha alku sai jatkoa ja lähes toisinto eka maalista pelikellon näyttäessä 12. minuuttia. Jälleen pöytäkirjaan merkattiin oma maali. Uudet miehet alakerrassa eivät käyttäneet ääntä ollenkaan ja harmittavasti taululle 0–2. Tämä karmea alku kenties kipsasi joukkueen ja hetkittäin näytti, että peli oli jo taputeltu.

KuKi rankaisi lisää, kun Huima ei saanut kahdesta lähes maalivahdin kanssa nokikkain tilanteesta maalia. Ottelun 24.  ja 36. minuutin kohdilla Pentikäinen ja Janhonen lisäsivät vieraiden johdon jo 0–4:ään.

Huima vaihtoi jo ennen taukoa topparin pois ja tilalle tuli Perttu Huntus, myös farmilaitapakki siirtyi ylemmäksi pelaamaan laitapuolustajan paikalta. Puoliajalla Ikonen vaihtoi myös toisen topparin pois ja näin alakerta oli joukkueelle tutumpi.

Toiselle jaksolle tuli aivan eri ilmeellä pelaava Huima. Joukkue prässäsi aktiivisesti ja se tuotti ajoittain tulosta ja peliä pelattiin enemmän KuKin päädyssä. Huima loi vastustajaansa enemmän maalipaikkoja, muttei saanut hyvistä yrityksistään huolimatta tehtyä maalia.

Huima sai toisella puoliskolla otetta peliin. 45-minuuttinen päättyikin 1–1. Kuva: Esa Happonen.

VIERAILIJOIDEN kokenut Ali Koljonen (Atik Ismailin poika) pääsi tekemään maalin boksin sisältä, jossa mies on vaarallisimmillaan. Taidokas käännös, tarkka laukaus ja 0–5 taululle.

Minuuttia myöhemmin Huima sai jälleen painetta ja komean syöttöyhdistelmän seurauksena Kiiverin ja B-poika Petrus Lukkarin esityöstä Huima sai vihdoin maalinsa. Jeremiah Allen laukoi Lukkarin oivallisesta syötöstä pallon vasempaan yläkulmaan.

– Nikon tulo kentälle muiden vaihtopelaajien myötä piristi Huiman peliä, ja näin ensijakson helpot mokat unohdettiin ja saatiin kaivattu taisteluilme päälle, Ikonen mietti pelin opetuksia.

Huima kohtaa seuraavassa pelissään tärkeän vastustajan Savon Pallon. Fyysistä ja kovaa peliä pelaava pieksämäkeläisjoukkue isännöi Huimaa viikon päästä perjantaina.

Huiman puolustuksen törmäily maksoi tässä tilanteessa maalin. Kuva: Esa Happonen.