Kipinälle reilu voitto viikonoppuna

12.03.2019 15:11
Koiviston Kipinä vieraili lauantaina Heinolassa Lahden Koripalloilijat 1963:n vieraana.

Äänekoskelaiset lähtivät hakemaan revanssia joulukuussa kärsittyyn kotitappioon. Mielenkiintoa otteluun lisäsi se, että lahtelaisten pelaaja-valmentajana toimii entinen huima- ja kipinäpeluri Toni Ovaskainen.

Kipinä esitti alusta alkaen parasta joukkuepeliään sitten alkusyksyn. Toisen jakson heittorallin turvin vierailijat siirtyivät tauolle 34-48 johdossa. Kipinä ei irrottanut jalkaa kaasulta myöskään puoliajan jälkeen, ja kun etenkin joukkuepeli pysyi ehjänä läpi koko 40 minuuttisen, oli tuloksena Kipinän 70-103 voitto.

– Toteutettiin joukkueena sovittuja asioita läpi ottelun, ja pelattiin ehjä matsi, vaikka oltiin pelissä vain seitsemän miehen rosterilla, Kipinän päävalmentaja Hannu Koivunen tuumi tyytyväisenä lauantain ottelusta.

Kipinältä onnistumisia tulikin kaikille seitsemälle pelaajalle. Sami Mäntymaa (24p) oli totutusti tehokkain, mutta hänen ei tarvinnut kantaa ratkaisijanviittaa yksin. Pelinjohtamisen ohessa tehokkaasti viimeistelivät Juuso Mäntymaa (19p) ja Joni Hautsalo (18p).

Kipinä kohtaa tulevana sunnuntaina 17.3 kotiottelussaan Kataja 2:n. Kyseessä on Kipinän kauden viimeinen ottelu, ja voitolla Kipinä nappaisi sarjan kolmossijan. Ottelu alkaa siis sunnuntaina klo 17.00. Liikuntatalolla!