ÄKS

Yritysyhteistyöllä tuloksia työllistämisessä

08.10.2019 14:02
Tomi Matilainen ja Anni Pitkänen lyövät kättä päälle työpaikan kunniaksi.
Kalustekokonaisuuksia Hirvaskankaalla valmistavan Erical Oy:n toimitusjohtaja Mertsi Pesonen hymyilee leveästi. Yrityksen yhteistyö kaupungin työelämävalmennusyksikön, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto POKE:n ja TE-keskuksen kanssa on tuottanut tulosta.

 

Työllistämistoimijoiden avustuksella Ericalilla aloitti uusi työntekijä tämän viikon maanantaina.

– Yhteistyö työllisyystoimijoiden kanssa alkoi MIITTI -rekrytointitapahtumasta, joka oli räätälöity meidän yrityksemme työllistämistarpeita ajatellen. Se oli startti hyvälle yhteistyölle ja tästä jatketaan eteenpäin, Pesonen toteaa.

POKE:n kanssa yhteistyössä yritykselle voidaan räätälöidä koulutuksia, jotka täydentävät henkilökunnan osaamista. Näin toimittaessa kontaktipinta työnhakijoihin laajenee, kun puualan tutkinto ei ole työnhaun ehdoton edellytys.

– Meille tärkeintä on työnhakijan asenne ja motivaatio, ei niinkään koulutustausta ja työkokemus. Jos nämä ovat kunnossa ja henkilö soveltuu meidän tiimiin, on työnhakijalla hyvä sauma työllistyä, Ericalin tuotantopäällikkö Anni Pitkänen kertoo.

Mertsi Pesonen ja Anni Pitkänen ovat molemmat yhtä mieltä siitä, että yritysten tulisi hyödyntää työllisyystoimijoiden palveluita rekrytoinnissa enemmän.

– Usein työttömyysuhan alla oleva, tai työttömänä oleva työnhakija on jopa motivoituneempi löytämään työtä, kuin jo valmiissa uraputkessa oleva, Pesonen summaa.

24 -vuotias Tomi Matilainen on malliesimerkki työnhakijasta, jonka asenne ja motivaatio ovat kunnossa.

– Olin pitkään työttömänä, mutta halusin päästä kiinni työelämään. Vuoden kuntouttavan työtoiminnan jälkeen siirryin palkkatuella Äänekosken työpajalle. Kerkesin olla siellä vain kuukauden, kun minut napattiin tänne Ericalille, Tomi kertoo työllistymisen polustaan.

Tomi tapasi yrityksen väkeä MIITTI-tapahtumassa, jossa nuoren miehen positiivinen asenne ja halu tehdä töitä ei jäänyt huomiotta. Tästä alkoi yhteistyö, joka konkretisoitui työllistymiseen maanantaina.

– Taite työelämään -hankkeen kautta on mahdollista toteuttaa käyttäjäyritykseen siirto. Tällöin työntekijä työsuhde säilyy kaupungilla, mutta työn tekemisen paikka on yrityksessä. Yritys maksaa palkkatuen ja palkan välisen erotuksen kaupungille. Kaikki siirrot ovat meille voittoja, joista iloitsemme koko porukan voimin, Taite työelämään -hankkeen hankepäällikkö Anu Korteja työelämävalmennusyksikön päällikkö Riikka Hytönen kertovat.

Tomin tulevaisuus yrityksessä näyttää lupaavalta. Työnantajat ovat tyytyväisiä valintaansa ja kehuvat häntä vuolaasti. Luvassa on perehtymistä uuteen työhön ja mahdollisia lisäkoulutuksia POKE:lla. Tomin terveiset muille samassa tilanteessa oleville on selkeä.

– Uskokaa itseenne. Apua työnhakuun saa, jos sitä haluaa vastaanottaa, Tomi vastaa hymyillen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy