50 päiväsakkoa hurjan ohituksen pääsiäisliikenteessä tehneelle


Lempääläläismies kävi vaarantamassa liikennettä nelostiellä Äänekoskella pääsiäisen aikaan hurjalla ohituksellaan. 25-vuotiaan miehen kaahailu päätyi lopulta oikeussaliin käsiteltäväksi.

Kyseessä oli siis rikos, ei pelkkä liikennerikkomus.

Pienituloinen mies sai periaatteessa suurehkon rangaistuksen eli 50 päiväsakkoa. Koska lopullinen sakkosumma laskettiin minimitulojen mukaan – eli päiväsakon määräksi tuli kuusi euroa – jäi miehelle maksettavaa 300 euroa.

Rikos tapahtui Konginkankaan kohdalla ohituskaistalla pääsiäismaanantaina, joka tällä kertaa oli myös aprillipäivä eli 1. huhtikuuta. Mies ajoi iltapäivän aikaan kohti etelää kahdeksankympin alueella peräti 134 kilometrin tuntivauhtia.

Rangaistavuutta lisäsi se, että pääsiäismaanantain vuoksi paluuliikenne oli vilkasta. Kun ylinopeus mitattiin, mies oli ohittamassa pitkää, yhtenäistä autoletkaa. Lisäksi miehen kuudossä oli kolme matkustajaa.

Mies myönsi syyllistyneensä tavanomaiseen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, ei törkeään sellaiseen. Mies arvioi itse nopeudekseen 110–115 kilometriä tunnissa.

Oikeus luotti kuitenkin poliisin todistusaineistoon ja katsoi, että rikos on ollut omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa muiden hengelle tai terveydelle. Kuski on kärsinyt ajokieltonsa.

 

 

Vastaa