Bar Hurmos pitää ovensa auki – omistajat kertovat tilanteestaan ja ratkaisuistaan avoimessa kirjeessä:


Bar Hurmoksen ravintoloitsijat kertovat saaneensa useita tiedusteluja ravintolan aukioloon liittyen. He kertovat tilanteestaan nyt avoimen kirjeen välityksellä. 

 

Meiltä on pyydetty ulostuloa koronaviirukseen liittyen ja tässä se nyt tulee.

Emme ole aikaisemmin kommentoineet asiaa muuten kuin perumalla tapahtumat ja syy miksi emme ole lähteneet asiaa kommentoimaan on se, että emme me tiedä mikä olisi nyt oikea ratkaisu. Seuraamme päivittäin mikä aluehallintoviraston kanta asioihin on ja myös kuinka muut ravintolat reagoivat. Nostamme hattua ravintoloille jotka nyt sulkevat oviaan jos siihen on mahdollisuus. Samalla osa ravintoloista on sulkeneet jo ovensa lopullisesti asiakaskadon vuoksi. Jokainen menetetty työpaikka on liikaa.

Kovasti puhutaan nyt siitä että jokaisen tulee ottaa vastuuta toisistaan ja itsestään. Myös meillä on vastuu ja se on vastuu meidän omista työntekijöistämme, että heillä säilyy työpaikat myös tämän kriisin jälkeen. Työllistämme 14 ihmistä joista osa on ainoastaan tämän työn tulojen varassa. Osa ei tule saamaan liitoilta korvauksia. Olemme antaneet työntekijöille mahdollisuuden jäädä kotiin vallitsevan tilanteen vuoksi jos haluavat, sillä emme halua altistaa työntekijöitämme vaaraan. Jos sulkisimme ovemme nyt kokonaan ottaisimme samalla riskin että nuo työpaikat ovat vaarassa. Pitkän harkinnan jälkeen olemme tulleet siihen lopputulokseen että pidämme tämän viikonlopun ovet auki molemmissa baareissa normaalisti.

Arkipäivisin aukioloajat pysyvät normaaleina 14-02 (koska jos nyt rehellisiä ollaan niin arkisin asiakasmäärä meillä on yli 90% pienempi kuin paikallisessa ruokakaupassa ja tartuntariski on sama kuin vaikka kahvilassa tai huoltoasemalla. Turvaväliä voi halutessaan pitää vaikka kolme metriä. Ensi viikonlopusta eteenpäin rajoitamme asiakasmääriä kiireisimpinä yön tunteina sekä mahdollisesti pyörimme ainoastaan yhden baarin voimin ja suljemme ovet aikaisemmin (infoamme mahdollisista muutoksista ensi viikolla).

Arvatenkin tämä päätös herättää tunteita, mutta toivomme kaiken tämän keskellä ihmisiltä myös ymmärrystä. Kukaan ei osannut varautua tällaiseen tilanteeseen, jossa uhkana on ravintoloiden määräaikainen sulkeminen. Tulemme omalta osaltamme esimerkiksi luopumaan omista palkoistamme ja säästämme nekin rahat työntekijöidemme palkkoihin ja tulevaisuuteen varautumiseen. Emme missään nimessä vähättele tilanteen vakavuutta, puhutaan pandemiasta joka on vakava asia, siksi teemmekin jatkossa kaikki mahdolliset vuorot itse jolloin altistamme vain itsemme. Myös meidän lähipiiriin kuuluu riskiryhmäläisiä siksi nämä päätökset ovat vaikeita. Ketään ei nyt velvoiteta töihin.

Otamme tilanteen vakavasti ja pyydämmekin nyt teiltä:
– Jos olet kipeä, älä saavu baariin.
– Jos kuulut riskiryhmään, älä saavu baariin.
– Jos olet sairaanhoitaja, kotihoitaja tai muuta hoitohenkilökuntaa älä saavu baariin.

Jos olet terve niin olet tervetullut mutta käsienpesun kautta. Me kiinnitämme edelleen erityistä huomiota siisteyteen ja puhtauteen. Toivottavasti sinäkin teet niin.

Jos tilanteet aukioloajoissa muuttuvat niin informoimme niistä myöhemmin. Käytetään maalaisjärkeä ja edelleen, juhlitaan vastuullisesti. Missään nimessä tämä ei ole kannustus lähteä juhlimaan, kuten sanottu jokainen käyttää omaa harkintaansa.

Pidetään huoli toisistamme, jooko?

Saila Kähärä ja Joonas Korhonen

EDIT: Suljimme kommentoinnin sekä poistimme Facebook -päivityksen. Terveisin toimitus