Joulumantelin 4. luukku: Emmi-Inkeri Rimpilä – Sinun sylissäsi


Sinun sylissäs on Emmi-Inkeri Rimpilän ensimmäinen jouluun sijoittuva kappale. 

 

– Kappaleen teemaa pohtiessani mietin mitkä asiat nousevat minulle päällimmäisenä mieleen joulua ajatellessani. Pohdin erityisesti sitä pyhyyttä ja rauhaa mitä voin luonnon keskellä kokea, Rimpilä kuvailee.

Kappale sai alkunsa jo muutama vuosi sitten. Nyt käsin kirjoitetut muistiinpanot kappaleen soinnuista ja sanoista ovat jo kadonneet lukuisten muistikirjojen sivuille.

– Minulla on tapana äänittää kotistudiossani heti tuoreeltaan kaikki kappaleeni talteen etten vain unohda niitä. Tästäkin kappaleesta löytyi onneksi tämä ensimmäinen demo vielä tallennettuna. Pidän tietynlaisesta hauraudesta ja keskeneräisyydestä, jota tässäkin kappaleessa on kuultavissa. Olisihan se hienoa joskus tästä uusi sovitus ammattilaisten kanssa, mutta katoaisiko siitä sitten ehkä mukanaan jotain?

Tyypillisesti Rimpilä hahmottelee kappaleet ensin akustisen kitaran avulla ja siinä samalla syntyy myös sanoitukset luontevasti. Tämän kappaleen sovituksessa hän käytti kosketinsoitinta, jolla sai hieman erilaista äänimaailmaa.

Musiikkivideo on myös Rimpilän omaa käsialaa. Kuvauskalustona toimi järjestelmäkamera ja jalusta.

– No siitä jalustasta piti luopua heti alkumetreillä, kun siitä katosi joku ruuvi lumeen, jolla voi säätää jalan korkeutta. Kameralle piti sitten löytää maasta suhteellisen tasaisia kohtia, johon sen voisi asettaa. Kyllähän sitä sai kontata ja maata maassa nähdäkseen, että minkälaista kuvaa sitä saa otettua, Rimpilä naurahtaa.

Kuvauspaikkana toimi lähiluonto.

– Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Omalla tontilla kasvaa tämä upea kuusi, joka viehättää minua suuresti. Halusin ehdottomasti kuvata videon sen lähellä. Seurasin usean päivän ajan säätiedotuksista millonka olisi lumisadetta luvassa ja se saneli kuvausajankohdan.

Kappaleen videota katsoessaan voi myös laulaa mukana, sillä videolla on laulun sanat karaokekappaleen tavoin.

– Videon sisällön halusin pitää minimalistisena, jotta myös videolla pyöriviin laulun sanoihin voisi keskittyä.

Sävellys, sanoitus, sovitus: Emmi-Inkeri Rimpilä
Emmi-Inkeri Rimpilä: laulu, koskettimet, äänitys, video

Vastaa