Joulumantelin 6. luukku: Köörikamut – Jouluenkeli


Köörikamut on pieni ryhmä innokkaita äänekoskelaisia. Laulajat ovat tavanneet Kosken Laulun riveissä ja virittelevät ääniään yhteen myös kuoron ulkopuolella.

 

Pieni jouluenkeli on Köörikamujen ensimmäinen oma a cappella sävellys-, sanoitus- ja sovitustyö. Kappale syntyi yhteisistä hetkistä, glögistä ja pipareista nauttien.

Viime vuoden Joulumantelibiisejä kuunnellessa Nurmen Katjalle ja Oulin Johannalle tuli ajatus, että a cappella-sovitus voisi olla seuraavassa mantelissa kiva juttu. Hiukan oli naisilla oma lehmä ojassa, että josko sovitusta pääsisi myös laulamaan. Ajatus jäi kytemään, mutta taisi kaikilta tyystin unohtua kesän helteiden aikana.

Kun syksy koitti ja Katjan sekä Oinosen Kaisan sävellykset alkoivat valmistua, muistui mieleen haave a cappella-laulusta. Tosin laulu Pienestä enkelistä piti ensin tulla toiseen sävellykseen, mutta lopulta sanat eivät sopineetkaan enää siihen. Piti siis säveltää uusi laulu.

– On tää kyllä ollu melkoista hullunmyllyä koko homma. Antoisaa, mutta raskasta.”. Kun sävel ja sanat olivat lopulta kasassa, ei Köörikamuja tarvinnut suostutella mukaan, enemmänkin jarrutella. Yhteispelillä syntyi sovitus ja lopputulos on nyt Joulumantelissa kuultavana, kiteytti Kaisa ytimekkäästi koko luomistyön.

Tarinan ensimmäinen opetus on: varo toiveitasi, ne voivat toteutua. Tarinan toinen opetus: toiveet toteutuvat helpommin, jos itse uskaltaa heittäytyä epämukavuusalueelle saavuttaakseen ne.

Sävellys, sanoitus: Kaisa Oinonen – Katja Nurmi
Sovitus: Köörikamut

Johanna Ouli: sopraano
Marja Anttila: mezzosopraano
Katja Nurmi: mezzosopraano
Sari Hakkarainen: altto
Kaisa Oinonen: tenori
Mikko Nurmi: basso

Äänitys, miksaus, video: Pekka Ouli

Vastaa