Talkoovoimin tehty hiihtoreitti vie nyt Konginkankaalta Liimattalaan


Konginkankaan talkoolaisia lähdössä ladulle: Matti Jokihalme (vas.), Niilo Hämäläinen, Hannu Sinikorpi, Pentti Kinnunen, Janne Krog, Timo Kainulainen, Jorma Niskanen, Esko Orbinski, Veikko Krog ja Risto Puranen. Lähettäjänä Esko Oksanen.

Parhaimmillaan talkoissa oli yhden päivän aikana 13 miestä ja kolme traktoria. 

 

Konginkankaalla pääsee nyt hiihtämään aivan tuoreelle reitille, kun talkooporukalla suunnitellut ja kunnostetut Liimattalan ja Häkkilän latulenkit on saatu avatuksi.

– Halusimme tuoda hiihtoreitin kirkonkylältä Liimattalaan ja lähemmäksi asutusta, niin että ladulle olisi helppo lähteä monesta kohtaa, puuhamies Matti Jokihalme kertoo.

Kellokorttia ei talkoohommissa heiluteltu, mutta miehet arvioivat 500 tunnin rajapyykin menneen rikki viime talvena henkiin herätellyn idean parissa. Huippupäivänä talkoisiin osallistui kerralla kolme traktoria kuljettajineen sekä tusina talkoolaisia.

– Reitille mahtui 28 eri maanomistajaa ja perikuntaa, joiden kanssa piti käydä neuvottelut maa-alueiden käytöstä. Siinä oli aikamoinen savotta, ja olemme kiitollisia että he antoivat luvan ladun tekemiseen, Jokihalme toteaa.

Latu on 7,6 kilometriä suuntaansa ja profiililtaan helppo. Reitti on suunniteltu niin, että lenkille voi lähteä monesta eri kohdasta: säännöllisin välimatkoin on parkkipaikkaa ja taukomahdollisuuksia. Reitit on jo merkitty Latuinfo-sivulle, mutta vielä odotellaan kaupungilta opasteita ja viittoja kertomaan, minne mikäkin tie vie. Sitten ulkopaikkakuntalaisenkin on helppo panna termari reppuun ja lähteä sivakoimaan kauniisiin peltomaisemiin.

– Toivomme, että uusi hiihtoreitti kannustaisi ihmisiä hiihtämään ja liikkumaan sekä hoitamaan omaa kuntoaan, talkoolaiset kertovat.

Lisää aiheesta 31.1.2019 ÄKSässä.

Vastaa

  1. 4711

    Mahtavaa että löytyy vapaaehtoisia jotka tekevät yhteisen hyvän eteen töitä, eikä aina tarvita verorahoja harrastukseen. KIITOS!

    Vastaa
  2. Petteri Nieminen

    Hienoa ei tarvita kalliita lumitykkejä eikä koneita ajamaan lunta.Toisin on Äänekoskella latupohjat kiviset ja möykkyset.Mutta ei haittaa kun veronmaksajien piikki on auki!Hienoa Konginkangas ja Sumiainen maakunnissa osataan.

    Vastaa