Yrittäjien yhteistoimintatila Äänekoskelle?


Tähän tilaan voidaan rakentaa toimivat työskentelytilat usealle yrittäjälle.

Äänekosken kaupungin elinvoimayksikkö ja POKE ideoivat yhdessä yrittäjien yhteistoimintatilaa Äänekoskelle.

 

Idea paikallisten yrittäjien yhteisestä työtilasta on ollut ajatuksissa vuosia, mutta vasta nyt asia etenee konkreettisempaan suuntaan. Yksi tekijä on yhteistyö POKEn kanssa, jolla on hyvät ja monipuoliset tilat yrittäjien käyttöön.

– Meille on perustettu työelämä- ja yrityspalvelut yksikkö, tässä on hyvät aula ja luokkatilat, joita voitaisiin käyttää yhteistilana. Kaupungin ja POKEn keskustelut yrittäjien yhteistilasta yhdistyivät tässä hienosti, POKEn koulutusjohtaja Marjo-Riitta Vainio sanoo.

Yrittäjien työtilakonseptiin voisi yhdistää POKEn koulutusmahdollisuudet, opettajien ammattitaidon, ohjauksen ja mentoroinnin. Myös elinvoimayksikön lokakuussa starttaava Ohjaamo-toiminta voisi olla osa yhteistilan toimintaa.

– Näille yrittäjille voisi ajatella myös yhteismarkkinointia ja esimerkiksi rahoittajien tapaamisia. Yrittäjälle tästä voi olla myös merkittävää taloudellista hyötyä, yritysneuvoja Riikka Hytönen sanoo.
– Osaamisen vahvistaminen, verkostoituminen ja uudet liiketoimintamahdollisuudet ovat tämän idea kärkenä, elinvoimajohtaja Sari Åkerlund sanoo.
– Haluamme, että tila olisi avoin, johon kaikki voisivat ja uskaltaisivat tulla, Vainio sanoo.

Yrittäjien yhteistiloja on perustettu onnistuneesti muun muassa pääkaupunkiseudulla. Äänekosken yhteistilassa voisi olla kahviotila, neuvotteluhuoneita, yksityisiä toimistotiloja ja avointa toimistotilaa internet-yhteyksineen. Todennäköisesti tila olisi käyttäjilleen maksullinen, mutta ansaintalogiikkaa ei ole vielä lyöty lukkoon.

Yrittäjien lisäksi työtilassa voisivat toimia opiskelijat ja etätyöntekijät.

– Tämä idea on vasta alkuvaiheessa, ja nyt haluaisimme kuulla ihmisten toiveita ja tarpeita asiaan liittyen, jotta voisimme vastata oikeaan tarpeeseen. Me kaikki olemme erilaisia työntekijöitä, ja monilla voi olla sellaisia tarpeita, joita me ei osata edes ajatella, Hytönen sanoo.

Vaikka idea on vasta alkuvaiheessa POKE ja kaupunki toivovat, että yhteistila saataisiin toimintakuntoon vuoden vaihteessa.

Ideoita, toiveita ja palautetta kalastellaan Koskikeskuksessa 25. syyskuuta pidettävässä yrityksille suunnatussa business-aamussa ja myöhemmin myös kaupungin nettisivuilla.

 

 

Vastaa

  1. Tuleva yrittäjä!

    No nyt on Äänekoskella herätty hyvään asiaan ,tällaista olisi tarvittu jo kauan sitten.

    Vastaa