ÄKS

Erik Relanderin stipendit on jaettu – ”Urheilu ei saa katsoa politiikkaa tai seuraa”

27.10.2020 17:01 (muokattu 27.10.2020 17:08)
Erkki Hautamäki ja Markku Louekari luovuttivat Erik Relander -stipendit Arttu Mattilalle, Iita Konoselle ja Anssi Mustoselle.

ÄU:n veteraanit jakoi jo kolmannen kerran Erik Relanderin nimeä kantavan stipendin hyvin menestyneille nuorille äänekoskelaisurheilijoille. 

 

Erik Relander lausui kuolinvuoteellaan toivomuksen, että hänen kirjoittamansa Äänekoskea ja äänekoskelaisia -teoksen tuotto ohjataan ÄU:n veteraanien toimesta hyvin menestyneelle äänekoskelaisurheilijalle. Näin on tehty jo kolmesti, ensimmäisen kerran vuonna 2011, jolloin stipendin sai seitsemän urheilijaa. Edellisen kerran stipendi jaettiin vuonna 2016. 

– Saimme kirjan tuotosta hyvän pesämunan, jota on ollut ilo jakaa Erik Relanderin viimeisen tahdon mukaisesti nuorelle äänekoskelaisurheilijalle seuraan katsomatta. Näissä tilaisuuksissa on hyvä myös muistuttaa Erik Relanderin meille jättämää perintöä samalla häntä ja hänen työtään muistaen ja kunnioittaen, Markku Louekari kertoi. 

Nyt stipendin saivat vastaanottaa ÄU:ta edustava korkeushyppääjä Arttu Mattila, Huiman lupaus painonnostolle Iita Kononen sekä Koiviston Kipinän paidassa kisaava kestävyysjuoksija Anssi Mustonen. 

Äänekoske liikuntapuistossa, urheilukentän katsomossa vietetty hetki oli hengeltään lämmin ja urheiluhenkeä nostattava. Puheen pitänyt, henkeen ja vereen urheilumies Heikki Parkatti muistutti, kuinka jonkun täytyy palaa, että muut voivat syttyä.

– Tämä ei koske vain urheilua, vaan elämää työtä ja kulttuuria. Erik muistutti siitä, kuinka urheilu yhdistää, siitä meiltä muistuttamassa on muistomerkki liikuntatalon kupeella. Urheilu ja sen myötä syntyneet ystävyydet ovat yhdistäneet meitä parhaiten. Historia pitää tuntea, että tulevaisuutta voi alkaa rakentaa, Parkatti lausui. 

Parkatti sanoi, että urheilu ei tunne rajoja. Erik Relanderin tekemä työ on siitä oiva esimerkki. 

– Urheilu ei saa tänä päivänä katsoa politiikkaa tai seuraa. Erik antoi omalla työllään tämän ajatuksen tulla näkyväksi, sillä hän on kirjoittanut sekä Huiman että ÄU:n historiikin, Parkatti sanoi. 

Erik Relanderin stipendin on saanut 14 äänekoskelaisurheilijaa seitsemästä eri seurasta. 

Vastaa

  1. Bullriver sanoo:

    Erik Relander oli esimerkillinen ihminen. Vielä 1970-luvulla Äänekoskella oli menossa TUL vs SVUL taistelu. Relanderin tapaiset ihmiset ymmärsivät että urheilu ja yhteiskunta ei hyödy politikoinnista. Onneksi nyt urheilu on pääosassa.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy