ÄKS

Musakornerissa Antroposeenin piste. – Uusi ylväs maailma

27.11.2020 18:00
Antroposeenin piste. Kuva: Juho Hartikka

Antroposeenin piste. on äänekoskelainen suomenkielistä melankolista rock-musiikkia esittävä yhtye, joka on tullut nykyiseen muotoonsa pitkään jatkuneen ystävyyden pohjalta.

 

Antroposeenin piste. on trio joka koostuu herroista Petteri Vehniäinen (laulu ja basso), Olli Raatikainen (rummut ja taustalaulu) ja Juho Hartikka (kitara ja taustalaulu).

– Väitän että yhtyeen nimi ja teema lähti liikkeelle meidän keskinäisistä terapiapuheluista, joissa usein päädyimme analysoimaan aikakautemme ja länsimaisen elämäntyylin vaikutusta ihmismieleen. Eli lyhyesti: tehdään biisejä vitutuksesta, sanoo Juho  kaunistelematta.

3. huhtikuuta ilmestynyt EP, Uusi ylväs maailma kuvaa tyypillistä länsimaista mielenmaisemaa tämän päivän pahoinvointivaltiossa.

– Yhtye tekee musiikkia suoraan tunteista soittaen ja laulaen, yhteishengestä voimaantuen, kertoo Petteri.

Biisien syntymisestä ja Uusi ylväs maailma EP:n taustalta löytyy tuttu tarina: joku tekee biisille sävelen tai sanat, ja sitten porukalla päätetään, onko aihetta lauluun.

– Minä ja Juho pääasiassa sävelletään biisejä ja sitten jaetaan ne koko bändille kuultavaksi. Koko bändi osallistuu tietysti biisien sovittamiseen. Esim. Ollille ollaan annettu aika vapaat kädet biisien rumpusovituksiin/rumpujen säveltämiseen. Tälle EP:lle olen kirjoittanut lähes kaikki sanoitukset. Juhon kanssa kirjoitettiin yhteen biisiin kahdestaan yksi sanoitus. Fiilis edellä sanoituksissa ja biisien kirjoittamisessa mennään. -Petteri Vehniäinen

– Uusi ylväs maailma on äänitetty live-äänityksenä Damn sound studiossa Hirvaskankaalla joulukuussa 2019 lauluja lukuun ottamatta. Juho Kunelius toimi äänittäjänä Damn sound studiossa. Laulut EP:lle on äänittänyt Konsta Vehkala Äänekoskella legendaariseksi muodostuneessa Studio Kopissa tammikuussa 2020. Innostuttiin tuosta live-äänittämisestä ja se avasikin varsin uusia mielenkiintoisia näkökulmia biisien äänittämiseen, Petteri kertoo. 

Musakorneriin biisiksi yhtye valitsi Ep:ltään Heikko mieli -nimeä kantavan biisin. Kappaleen on sävellyksestä ja sanoituksista vastaa yhtyeen laulaja/basisti Petteri Vehniäinen. Kappaleen sovitukset ollaan tehty yhdessä rumpali Olli Raatikaisen ja kitaristi Juho Hartikan kanssa.

Heikko mieli, kuten muutkin EP:n biisit ovat rock-vaikutteisia soitannollisesti. Biiseissä on kuitenkin pääpointtina tunnelma ja erilaisten fiilisten tuominen esiin niin laulun kuin soiton kautta.

– Kappaleen teksti pitkälti käsittelee mielenterveyden problematiikkoja, jotka ovat viime aikoina myös nostaneet päätään nykyisessä maailmantilanteessa. Muutenkin teksteissä tulee pitkälti puitua läpi tällaisia nykymaailman ongelmakohtia. Tällaiset asiat pistävät pohtimaan ja niistä on jotenkin luontevaa kirjoittaa, Petteri pohtii.

Tällä hetkellä Antroposeenin piste. valmistelee uutta musiikkia ja odottelee koronatilanteen rauhoittumista, jotta pääsisi esittämään musiikkiaan livenä.

– Ehkäpä sitten vuonna 2021, lupailee Petteri varovaiseen sävyyn.

Musakornerin kellarissa vakavoidutaan kuulolle. Jopa löytyy Äänekoskelta taas melkoista lahjakkuutta.

– Nyt on kyllä vahva biisi! Soitto kulkee, ja sanoma pistää miettimään nuorisomme tilaa. Toivomme täällä Musakornerin toimituksessa, että tämä ylväs maailma antaisi nuorillemme kevyemmän repun kannattavaksi – ihan jokaiselle.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy