ÄKS

Tsemppiviestit pistää puhtia tekemiseen – lisää Ääniä Festivaalin ohjelmajulkistuksia luvassa ensi viikolla

08.04.2021 16:15 (muokattu 08.04.2021 16:17)
Mimi Steffansson on Ääniä Festivaalin ohjelmatuottaja.

Ääniä Festivaalin ohjelmatuottaja Mimi Steffansson on laittanut merkille festivaalin tuotantotiimille tulleet  tsemppiviestit. ”Kiitos niistä!”

 

”On ollut ilo huomata, kuinka moni taho on tsempannut ja osoittanut tukensa Ääniä Festivaalin tuotantoryhmälle. Haluan välittää mitä nöyrimmät kiitokset ja syvimmät kumarrukset kaikille teille! Ensimmäisen esiintyjäjulkaisun vastaanotto helmikuun lopussa oli positiivinen, mikä lämmitti erityisen paljon allekirjoittaneen ohjelmatuottajan sydäntä. Julkaisemme kevään mittaan vielä lisää mielenkiintoista ohjelmistoa – olkaahan kuulolla!

Epäilyn kulttuuri tuntuu meillä Suomessa olevan monesti läsnä, kun halutaan tehdä oma-aloitteisesti jotain uutta. Onko mikään niin lannistavaa, kuin esittää intoa puhkuen ideoita ja suunnitelmia vain huomatakseen, että kaikkeen sanotaan “ei, ei tule onnistumaan”? Uusien toimintapojen ideointi kun ei maksa kenellekään mitään, eikä moisten kuuntelukaan maksa kuin korkeintaan aikaa. Parhaimmillaan haaveilusta syntyy ison joukon yhteinen juttu niin kuin Ääniä Festivaalille on onneksemme käynyt.

Useassa eri Suomen kaupungissa aikuisiällä asuneena olen ymmärtänyt, että Äänekoskella on moneen muuhun kuntaan verrattuna aivan järisyttävä määrä kulttuurin tekijöitä ja harrastajia. Kulttuuri tuntuu ajatuksen tasolla voivan hyvin Äänekoskella, mutta on selvää, että puitteet vaativat petraamista. Nämä ihmiset tarvitsivat esimerkiksi tiloja käyttöönsä.

Me kulttuurialan tekijät ja harrastajat olemme kyllä tottuneet siihen, että raha ja tilat ovat tavallisesti tiukassa. Me olemme niitä, joiden elämäntyötä pidetään puuhasteluna, vaikka se tarjoaa sisältöä, elämyksiä ja rikastuttaa muita ympärillämme. Me olemme niitä, joille sanotaan toistuvasti “ei”.

Jos olisimme kuunnelleet näitä torppaajia ja luovuttaneet ajat sitten, olisi Suomi varmasti aika mälsä paikka asua. Koronapandemian aikaan moni on joutunut linnoittautumaan kotiinsa etätöiden kanssa. Nyt kun ei pääse kirjastoon, elokuvateatteriin eikä keikoille, niin tyydytään kuluttamaan suoratoistopalveluista elokuvia, musiikkia ja äänikirjoja. Jos taidetta ja kulttuuria ei olisi, ei olisi näitä edellä mainittuja kanavia joilla täyttää päivät – mikäli on siis kulttuurinnälkäinen! 

Kulttuurilla on valtavan suuri vaikutus kaikenikäisten ihmisten hyvinvointiin. Näitä tutkimuksia ovat netti ja kirjastot pullollaan. Minusta on ihanaa ajatella, että oma ja kollegoideni työ parantaa kanssaeläjien elämänlaatua.

Annetaan siis niiden ihmisten tehdä ja toteuttaa itseään, kenellä on siihen into ja palava halu. Ei seistä heidän tiellä, ketkä haluavat toteuttaa elämäntyötään. He luovat syyn jaksaa arjen kiireitä ja stressiä. Uusiakin kulttuurikokemuksia pitää aina edes maistaa, vaikka niistä ei lempijuttuja tulisikaan. Äiti opetti näin jo lapsena.

Toivotan ÄKSän lukijoille pirteää kevättä sekä tsemppiä jaksamiseen koronamylläkän keskellä!”

Mimi Steffansson, muusikko, Ääniä Festivaalin ohjelmatuottaja

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy