ÄKS

Äänekoskelainen Scars of Solitude jatkoon Tuska-Torstai -bändikilpailussa

17.01.2020 17:14
Kuva J-V Hintikka.
Äänekoskelaislähtöinen Scars of Solitude kisaa tänä vuonna paikasta Tuska-festivaalin tämän vuoden artistikattauksessa. Yhtye on palaamassa pian julkaisukantaan ja esiintyy tällä viikolla myös Jyväskylän Tanssisali Lutakossa lämmitellen lauteet kokeneista tekijöistä koostuvalle Leveragelle.

 

– Meillä alkoi tämä vuosi isosti! Saatiin hienosti äänekoskelaisten tuki Tuska-Torstain äänestyksessä ja mentiin ensimmäisestä vaiheesta jatkoon. Paikallisissa Facebook-ryhmissä pyydettiin apua äänestyksessä ja pyyntöön vastattiin paljon reippaammin kuin uskallettiin odottaa. Hienoa, että ihmisiltä löytyy sydäntä tukea taistelussa tuulimyllyjä vastaan, vaikkei välttämättä musiikkityyli edes kolahtaisi. Nyt saadaan sitten äänekoskelaista ääntä kuuluviin kisan seuraavissa vaiheissa, laulaja-kitaristi Tuomo Laulainen kommentoi.

Tuska-Torstain ennakkoäänestyksestä alkukarsintoihin valikoitui 32 kilpailijaa. Kilpailun alkukarsinnat ja semifinaalit järjestetään Oulussa, Joensuussa ja Helsingissä. Scars of Solitude esiintyy alkukarsinnassa, joka järjestetään Oulun Hevimestassa 28. helmikuuta. Semifinaaleihin etenee bändeistä enää puolet ja finaalissa kilpailee enää 4 bändiä.

Scars of Solitude on kaikessa hiljaisuudessa valmistellut viime kuukaudet uutta isompaa livetuotantoa sekä uusintajulkaisua kahdesta debyyttialbumi Deformation:in kappaleesta. Yhtye on myös työstänyt aivan uutta materiaalia, jota tullaan kuulemaan kevään keikoilla. Kaksi ihan uutta kappaletta kajahtaa ensimmäisen kerran livenä lauantaina Lutakon lavalta.

– Ollaan oltu erityisen ahkeria kulisseissa siitä asti kun keikka Lutakossa varmistui. Tuo esiintyminen tulee olemaan meille ehdottomasti tähänastisista tärkein. Lutakko on itselle rakkain Suomen rockpyhätöistä eikä arvostus jää ainoastaan minuun, vaan saman mielipiteen jakaa myös muu bändi sekä varmasti myös suuri joukko ihmisiä Keski-Suomessa ja kauempaakin. Siksi nyt olikin oikea aika viedä bändihommat ns. seuraavalle tasolle. Viime kuukaudet ovat vahvistaneet selkeästi meidän porukan yhteistä sitoutumista tähän hommaan, mistä olen äärimmäisen tyytyväinen. On tehty merkittäviä investointeja tähän touhuun niin rahallisesti kuin ajallisestikin, mikä varmasti näkyy ja kuuluu lopputuotteessa, Laulainen jatkaa.

Uutta biisimateriaalia valmistellessa päädyttiin vielä nauhoittamaan pari ekan levyn biisiä uusiksi ja saatiin päivitettyä ne mukavasti bändin nykysoundiin.

– Suuria muutoksia vanhoihin sovituksiin ei ole tehty, mutta soundimaailma on uusissa versioissa isompi ja hiotumpi aiempiin verrattuna. Ollaan keskitytty levyä pienempään kokonaisuuteen, joten on ollut enemmän resursseja panostaa yksityiskohtiin ja turha hosuminen on jäänyt vähemmälle. Varmaan tullaan lähitulevaisuudessakin työstämään musiikkia albumia pienempinä kokonaisuuksina jo ihan pelkästään tuotannollisista syistä, mutta toisaalta pyritään mukautumaan myös nykyiseen striimauskulttuuriin paremmin pitämällä julkaisutahti tasaisempana. Vaikka meiltä albumiformaattia kohtaan löytyykin vielä suuri kunnioitus, tällä hetkellä ei ole meille oikea aika täräyttää eetteriin kymmentä biisiä kerralla. Yksittäisien biisien avulla tavoitetaan paremmin kuulijoita ja meille on tärkeintä, että musiikki tulee kuulluksi!

Yhtyeen uuteen saundiin päästään tutustumaan myös äänitetyssä muodossaan jo  ensi keskiviikkona 22.1. ilmestyvän ‘Drown’ -uudelleenjulkaisun tiimoilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy