Äänekoskelaisilla moottoripyöräilijöillä kaksijakoinen viikonloppu – Remu Heikkinen ajoi palkintopallille Torniossa

09.08.2021 11:24 (muokattu 09.08.2021 11:26)
Remu Heikkinen. Kuva: Tero Valkonen

Motocross-ajaja Remu Heikkinen oli Torniossa hyvässä iskussa, mutta ratamoottoripyöräilijä Vertti Takalan pyörä jäi lähtöruutuun Tšekissä.

Torniossa ajettiin motocrossia 7.–8. elokuuta. Lauantaina järjestettiin kauden viides MX-liigasarjan kilpailu, jossa äänekoskelainen Remu Heikkinen, 14, ajoi yhteistuloksien sijalle 10.

Loukkaantumisesta johtuneen kilpailutauon jälkeen Remu palasi kilpailuihin varsin onnistuneesti. Lauantain MXC/B-luokassa oli mukana 65 kilpailijaa, ja Remun sijoitukset kisaerissä olivat yhdeksäs ja yhdestoista. Remu edustaa Kari Vehniäinen Racing Teamia.

Sunnuntain lisäluokkakilpailussa Remu ajoi ensin aika-ajojen toiseksi nopeimmaksi. Ensimmäisessä erässä Konneveden moottorikerhon nimissä ajava Remu pääsi sijalle 8 ja taisteli itsensä voittoon toisessa erässä – näin ollen yhteistuloksissa nousu palkintopallille ja sijalle 3.

Vertti Takalan pyörä ”rusinaksi”

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kausi jatkui viikonloppuna Tšekissä, Mostin radalla. Lauantain kisa jouduttiin keskeyttämään juuri, kun Vertti Takala oli tehnyt hienoa nousua lähtöpaikaltaan 16:ksi. Äänekoskelaislähtöinen Takala kaatui rajusti sunnuntain lämmittelyssä, mutta olisi pystynyt oman kuntonsa puolesta jatkamaan kisaan. Pyörä kärsi kuitenkin isoja vaurioita.

– Käytin vähän liikaa rataa ja löysin vettä tai jotain muuta ulkokanttarilta, ja mutka meni pitkäksi. Yritin vielä siellä likaisella radan osuudella kääntää pyörää takaisin radalle ja kiihdyttää takaisin suoralle, mutta takapyörä lähti alta aika pahasti. Pyörä pyöri aika monta volttia, ja meni aika rusinaksi. Vähän satutinkin itseäni siinä rytäkässä. Tiimi teki kovasti hommia ja sai pyörän vielä kasaan, mutta gridissä huomattiin, että yksi tanko oli vielä vääntynyt, enkä uskaltanut lähteä ajamaan kisaa. Huonoa tuuria ja epäonnistumisia kasaantui vähän liikaa tähän viikonloppuun, mutta yritetään tästä oppia, Vertti Takala kommentoi tallinsa Kallio Racingin tiedotteessa.

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarja jatkuu Espanjan Navarrassa 20.–22. elokuuta.

Vertti Takala Tsekin Mostissa. Kuva: Václav Duška Jr.