Äänekoskella seitsemän varmennettua COVID-19 tapausta


Pidetään etäisyyttä ja pestään käsiä. Se on varmin keino olla saamatta tartuntaa.

Yhteensä Suomessa on 4576 varmennettua tautitapausta, näistä 122 Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella, kertoo THL:n tilasto sunnuntailta 26. huhtikuuta.

Ilmaantuvuusluvut ovat asia, joita seurataan. Ilmaantuvuus on tapausten määrä suhteutettuna alueen väestöön (per 100 000 asukasta). Testimäärät esitetään sairaanhoitopiireittäin, ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ilmaantuvuusluku on 48,4. HUSin aluella luku on korkein 183,6. Lapissa Länsi-Pohjan alueella on toiseksi korkein lukema: 170.8.

Keskisuomalaisista kunnista THL:n julkaisemella listalla on Äänekosken lisäksi Jyväskylä, Jämsä ja Muurame. Äänekoski nousi listalle 10. huhtikuuta, kun varmennettiin viides tartunta. Äänekosken osalta tartunnat ovat tilaston valossa pysyneet maltillisena.

Kerrataan säännöt: pysytään kotona, ja vältetään turhaa liikkumista. Pestään käsiä, pidetään vähintään kahden metrin turvaväli!

Vastaa

  1. A

    Montako testiä tehdään päivittäin? Jos ihmiset eivät hakeudu testeihin tai heitä ei ohjata testeihin, testejä ei tehdä ja tartuntoja ei tilastoidu.

    Vastaa