ÄKS

Äänekoskelle 10 000 euroa lasten ja nuorten liikuntaharrastuksiin

16.12.2019 12:07 (muokattu 16.12.2019 12:10)
Kuvituskuva.

 

Aluehallintoviraston erityisavustus antaa monille vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille mahdollisuuden osallistua liikuntaseuran toimintaan sekä kunnille mahdollisuuden pohtia uusia tapoja lasten ja nuorten harrastamisen tukemiseksi.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt valtionavustusta 29 kunnalle yhteensä 240 000 euroa käytettäväksi vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan harrastuksen tukemiseen. Länsi- ja Sisä-Suomen alueella myönnettyjä avustuksia hyödynnetään esimerkiksi jakamalla harrasteseteleitä sellaisille lapsille ja nuorille, jotka erityisesti tarvitsevat rahallista tukea harrastuksen aloittamiseen tai sen jatkamiseen.

− Avustus on kannustanut kuntia miettimään, mitä haasteita vähävaraisten lasten ja nuorten liikunnan harrastamiseen liittyy. Näin saadaan luotua uusia toimintamalleja näiden lasten ja nuorten tavoittamiseen ja harrastuksen tukemiseen, kertoo liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta.

Äänekosken kaupungille myönnettiin avustusta 10 000 euroa.

Kertaluontoisesti jaettavalla erityisavustuksella tuetaan vähävaraisten perheiden 7−15-vuotiaiden lasten ja nuorten liikunnan harrastamista liikuntaseuroissa. Avustusta voidaan myöntää kunnille, jotka jakavat ne kohdeavustuksina paikallisille liikuntaseuroille ja -yhdistyksille. Kunnan edelleen jakamalla avustuksella tuetaan lasten tai nuorten liikunnan perustoimintaa eli viikoittaista harrastamista liikuntaseurojen ohjatussa toiminnassa.

Avustuksilla edistetään yhdenvertaisia, tasa-arvoisia ja saavutettavia liikunnan harrastusmahdollisuuksia sekä tuetaan syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten harrastamista urheiluseuroissa. Avustuksilla myös ehkäistään liikunnasta luopumista pitämällä vähävaraisten perheiden lapset ja nuoret mukana toiminnassa urheilijoina, liikkujina ja seuratoimijoina.

Vastaa

 1. Vilen sanoo:

  Tämä kuulostaa erittäin hyvältä!

  1. marke sanoo:

   Hyvä joululahja, jonka tarkoitus on määritelty tarkasti.

   Sitä ei saa käyttää hallintokuluihin tai rekisteröimätön yhdistys.
   Sitä ei voi käyttää myöskään kaupalliseen tarkoitukseen tai välinehankintoihin.

   Avustus ei saa ylittää 50 euroa /kk:ssa yhtä lasta tai nuorta kohden.

 2. olli sanoo:

  toivotaan että löytyy myöski seuroista ihmisiä jotka heille pystyy viikottaista toimintaa tarjoamaan. muuten käy vähän turhaksi

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy