ÄKS

Äänekoskelle saadaan lisää sähköautojen latausasemia

11.09.2023 10:38

Lähivuosien aikana Äänekoskelle saadaan lisää sähköautojen latausasemia. Äänekosken kaupunki suunnittelee, että sähköautojen latausasemia tulee vuoden 2024 loppuun mennessä Äänekosken ja Suolahden taajama alueille yhteensä 5 kpl.

 

Latausasemien paikoiksi on suunniteltu: Äänekosken lukio, kaupungintalo, Mikonpuiston parkkialue, Liikuntapuisto, jäähallin parkkialue Suolahdessa, Sumiaisiin latausasema on tulossa Taipaleen tien alun parkkialueelle ja Konginkankaalla Salen takana olevalle parkkialueelle. Asemat ovat kaupungin oman henkilöstön lisäksi myös kaikkien julkisessa käytössä.

Latausasemien tehot vaihtelevat 22-100 kW välillä ja jokaisella asemalla on useampi laturi. Latureiden käyttö tapahtuu valitun operaattorin kännykkä APP:lla tai RFID -tunnisteella. Käyttäjän tulee rekisteröityä operaattorin asiakkaaksi, ja operaattori hoitaa myös latauksien laskutukset.

Asemien rakentaminen ja ylläpito tullaan kilpailuttamaan ja toiminta tulee operaattoripohjaiseksi. Investointi on huomattava ja kaupungin osuus on toimittaa asemien sähköt/liittymät. Muut yksityiskohdat ratkeavat kilpailutuksen jälkeen operaattorin ja kaupungin välisissä neuvotteluissa.

Latausasemat tulevat olemaan operaattorin omaisuutta ja myös niiden hallinta ja kunnossapito. Laturit brändätään Äänekosken kaupungin väreihin.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy