ÄKS

Äänekoskelle suunnitellaan parhaillaan kauan toivottua nuorisokahvilatoimintaa – Innokkaat toimijat ovat tervetulleita mukaan

09.06.2023 15:56
Äänekosken nuoria on kuultu.

Äänekosken nuoret ovat esittäneet nuorisokahvilan perustamista jo vuosien ajan. Myös viime talven kuulemisillassa nuoret toivoivat nuorisokahvilaa, joka olisi myöhempään auki ja joka täydentäisi Äänekosken neljän nuorisotalon ja liikkuvan nuorisotyön palveluja. Toiminta voisi olla noin 14-18-vuotiaille nuorille.

 

Nuorisokahvila-asiaa on nyt viety eteenpäin. Perhekeskuskoordinaattori Petri Oinosen vetämässä suunnittelutyöryhmässä on mukana kuusi kaupungin työntekijää.

– Tärkeintä nuorisokahvilatoiminnassa on, että nuorilla on paikka, jossa voi kokoontua ja jossa on turvallisia aikuisia. Olemme tehneet kustannuslaskelmia ja ne tarkentuvat vielä. Suunnitelmissa on, että nuorisokahvila olisi auki kolmena iltana viikossa. Toiminta voisi alkaa aikaisintaan syksyllä, mutta toiminnan aloitus riippuu siitä, mikä tila valitaan ja kuka toimintaa on vetämässä, Petri Oinonen kertoo.

Tähän mennessä on tarkasteltu eri näkökulmista kymmentä eri tilaa Äänekosken keskustassa nuorisokahvilatoimintaa varten. Tilojen suhteen ei ole tehty vielä päätöksiä.

Äänekosken kaupunki tarvitsee yhteistyökumppaneita, jotta nuorisokahvilatoiminta saadaan pyörimään. Työryhmä onkin tiedustellut laajasti Äänekosken eri toimijoita, olisiko heillä kiinnostusta osallistua jollain tavalla nuorisokahvilatoimintaan. Suunnitteluryhmä on tiedustellut peräti 66 eri tahon halukkuutta. Viestiä on laitettu kulttuuri- ja liikuntajärjestöille, seurakunnille, oppilaitoksiin ja muille vapaaehtoisille.

Tähän mennessä Suolahden Urho, Äänesalon Martat ry ja Äänekosken 4H-yhdistys ovat lupautuneet mukaan. Vastaukset saatiin myös Äänekosken Teatterin kannatusyhdistykseltä ja POKE:lta, jotka voisivat ehkä olla myöhemmin mukana. Kiinnostuneet vapaaehtoiset toimijat ja yhdistykset voivat ottaa yhteyttä Petri Oinoseen.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy