ÄKS

Äänekosken esi- ja perusopetukseen sekä varhaiskasvatukseen iso potti opetusministeriöstä

16.07.2020 11:06

Äänekoskelle tuli  varhaiskasvatukseen ja esi- ja perusopetukseen koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseksi lähes 400 000 euroa. Opetustoimi sai valtion myöntämää tasa-arvorahaa toisen mokoman, eli toisen 400 000 euroa. 

 

Äänekoskelle myönnettiin myös toinen mokoma, eli 400 000 euroa niin sanottua tasa-arvorahaa. Tasa-arvoavustus on tarkoitettu varhaiskasvatuksen, esi-ja perusopetuksen toimintakulttuurin muutoksen, inkluusion, oppimisen ja hyvinvoinnin, tasa-arvoisuuden, yhdenvertaisuuden, vuorovaikutuksen ja lähikouluperiaatteen vahvistamiseen. Lisäksi vahvistetaan oppilaan opetuksen järjestämisen kannalta välttämätöntä ja riittävän varhaista tukea.

Lisäksi Äänekosken kaupunki sai opetusministeriön koronatukea lähes 400 000 euroa.  Esi- ja perusopetukseen tullut potti on 322 080 euroa ja varhaiskasvatukseen myönnettiin 73 000 euroa. Opetusministeri Li Andersson myönsi noin 84 miljoonaa euroa koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseksi lukuvuodelle 2020-2021.

Valtionavustus on tarkoitettu lasten ja oppilaiden kehityksen, oppimisen ja hyvinvoinnin tukemiseen ja varhaiskasvatuksen digitoimintakulttuurin kehittämiseen koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseksi. Lisäksi varmistetaan edellytyksiä tukea heikommassa asemassa olevien, vieraskielisten, maahanmuuttotaustaisten sekä erityisen ja tehostetun tuen piirissä olevien lasten ja oppilaiden oppimista ja kehitystä ja tuetaan poikkeusolojen aikana perusopetuksen kesken jättäneiden oppilaiden oppimista.

– Koronakevään myötä lasten ja nuorten oppimis- ja hyvinvointierot ovat kasvaneet. Nyt tehtävillä panostuksilla haluamme varmistaa, ettei kulunut kevät pääse jättämään pysyviä jälkiä lasten ja nuorten osaamiseen ja hyvinvointiin, opetusministeri Li Andersson sanoo.

Äänekosken opetus- ja kasvatusjohtaja Ville Härtsiä iloitsee kaupungille tulleesta euromäärästä. 

– Tämä on todella upea juttu. Rahasumma on sellainen, jolla saadaan palkattua samanaikaisopettajia sekä mahdollisesti koulunkäynninohjaajakin. 

Härtsiä kertoo, että prioriteettilistaa on jo hahmoteltu, mutta asiaan palataan elokuun alussa. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy