ÄKS

Äänekosken joulukatu on avattu – katso video

19.11.2021 20:50

Äänekosken joulukatu avattiin perinteisin menoin. Ja johan vain oli porukkaa, het! 

 

Äänekosken Yrittäjien ja Äänekosken kaupungin yhteinen voimanponnistus, joulukadun avaus, onnistui jälleen kerran hienosti.

Lättähattukyyti toi väkeä paikalle nostalgiseen tapaan, ja juuri kun kello löi kuusi, oli Keskusaukio tupaten täynnä.  Väkeä lappasi jokaisesta ilmansuunnasta avaamaan joulua äänekoskelaisittain. Arvioilta paikalla oli tuhatpäinen joukko joulun odottajia.

Vapaa-aikajohtaja Jupe Pohjolainen toivotti joulukansan tervetulleeksi tapahtumaan ja juonsi lavalle Äänekosken Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jussi Kankaan. 

Jouluun liittyy perinteitä, ja Kangas kertoi, kuinka oman lapsuuden perinteisiin kuului jouluvalojen sytytys kaupungin pääkadulla.

– Se oli upea tilanne, jota osasi jo odottaa. Muistan, kuinka valoja sai ihailla koko sydäntalven ajan. Näyttää edelleen toimivan tämä konsepti.

Edellisen joulun aikaan oltiin uuden tilanteen edessä, kun pandemia tuli koettelemaan kotona, kouluissa ja työpaikoilla.

– Ei olekaan enää automaatio, että sormia napsauttamalla asioita tapahtuu. Yritysmaailmassa on saatu odottaa tavaroiden toimituksia. Mikä on hyvä juttu, on se, että me suomalaiset ollaan sitkeä kansa, ja totuttu selviytymään tukalissakin paikoissa.

Kangas muistutti, kuinka Äänekoskella ollaan saatu vastaanottaa hyviä yritysuutisia.

– Isoja investointeja on tulossa, ja nihkeiden ilmapiirivuosien jälkeen näyttää siltä, että kaupunkiin on laskeutunut yhdessä tekemisen ja eteenpäin katsomisen ilmapiiri. Sitä kaikki olemme yrittäneet rakentaa täällä yrittäjäjärjestön puolella kaupungin suuntaan, Jussi Kangas sanoi.

Puheen jälkeen päästiin taikuuden maailmaan, kun Jokeri Pokeri Box tuli tekemään joulutaikoja lasten ja aikuisten riemuksi.

Yhteistuumin saatiin jouluvalotkin syttymään ja illan kruunasi ilotulitus.

 

Vastaa

  1. V sanoo:

    Harvalla kyllä on maskit. Vaikka aika tiiviisti ovat!

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy