ÄKS

Äänekosken kaupungin kesätyökampanja työllistää nuoria

12.01.2024 15:50
Arkistokuva.

Äänekosken kaupungin kesätyöhaku alkaa helmikuussa 2024. Edellisvuosien tapaan kesätöitä tarjotaan kaikille halukkaille peruskoulun päättäville. Parhaillaan selvitetään kaupungin eri yksiköiden tarvetta kesätyöntekijöille. 

 

Viime kesänä 9. luokan päättäneitä työskenteli Äänekosken kaupungilla 108 henkilöä ja määrän odotetaan säilyvän suunnilleen samana tänä vuonna. Lisäksi kaupunki työllistää noin 20 vanhempaa, 16–18-vuotiasta nuorta. Kesällä 2023 pääpaino kesätyöllistämisessä oli puistotöissä ja niissä tekijöitä tarvitaan myös tänä vuonna. Kesätyöpaikkoja on tarjolla kaupungin eri yksiköissä.

Äänekosken kaupunki tukee nuorten työllistymistä myös kesäyrittäjyys- ja kesätyösetelien muodossa. Kesän aikana itsensä yrittäjänä työllistävä nuori voi hakea kesäyrittäjyysseteliä, joka tarjoaa hänelle alkupääoman. Nuori voi käyttää rahan esimerkiksi työvälineiden hankintaan tai polttoainekuluihin.

Äänekosken kaupunki tekee yhteistyötä koulujen ja paikallisen 4H-yhdistyksen kanssa, minkä ansiosta Äänekoskelle on kasvamassa iso joukko nuoria yrittäjiä.

Kesäyrittäjyysseteli voidaan myöntää vuosina 2006-2009 syntyneille nuorille ja edellytyksenä on yrityskoulutuksen suorittaminen. Kesäyrittäjyysseteleitä on myönnetty noin 90 kahtena peräkkäisenä kesänä ja tavoitteena on päästä samalle tasolle ensi kesänä.

Kesätyösetelillä puolestaan tuetaan paikallisia työnantajia kesätyöntekijän palkkakustannuksissa. Kesätyön tulee kestää vähintään kaksi viikkoa ja tuki maksetaan takautuvasti sen jälkeen, kun työnantaja on toimittanut kopion palkkakuitista.

Aikaisemmista vuosista poiketen kesäyrittäjyyssetelien maksatus on tänä vuonna tarkoitus jaksottaa siten, että päätökset tuesta tehdään kahdessa erässä. Ensimmäinen haku helmikuussa on tarkoitettu niille kesäyrittäjille, jotka haluavat aloittaa toimintansa jo keväällä. Toinen haku järjestetään viimevuotiseen tapaan.

Päätökset kesäyrittäjyyssetelin myöntämisestä tehdään ensimmäisessä erässä 15.3. ja toisessa erässä 10.5. mennessä. Tällä muutoksella halutaan lyhentää käsittelyaikoja.

Tarkempia tietoja päivitetään kaupungin verkkosivuille heti, kun yksityiskohdat ja päivämäärät on vahvistettu. Kesätyöhausta tiedotetaan myös kaupungin some-kanavissa. Lisäksi kouluilla pidetään kesätyöinfoja, joissa kerrotaan nuorille työllistymisestä ja neuvotaan kesätyöhakuun liittyvissä asioissa.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy