ÄKS

Äänekosken kaupungin kesätyönuoret tekivät upeaa työtä

01.09.2023 08:58
Etenkin piha-alueiden hoidosta Äänekosken kaupunki sai tänä kesänä kiitosta kesätyönuorten ansiosta.

Äänekosken kaupungin kesätyökesä sujui erinomaisesti. Tänä kesänä Äänekosken kaupunki työllisti 133 nuorta erilaisiin työtehtäviin joko kahden tai neljän viikon ajaksi. Suuret kiitokset kaikille kesätyöntekijöillemme mahtavasta kesästä!

 

– Etenkin piha-alueiden hoidosta Äänekosken kaupunki sai tänä kesänä kiitosta kesätyönuorten ansiosta. Panostus viheralueiden hoitoon huomattiin ja erityisesti Rantapuiston siisteys sai kiitosta, kesätyöohjaaja Outi Ojanen iloitsee.

Kesätyöjakson jälkeen nuorille lähetettiin linkki sähköiseen palautelomakkeeseen ja lähes puolet kesätyöntekijöistä on jo vastannut kyselyyn. Valtaosa koki työn vastanneen odotuksia ja useassa palautteessa kehuttiin yksiköissä annettua perehdytystä ja ohjausta. Moni oli myös tyytyväinen lyhyeen työmatkaan. Nuoria pyydettiin antamaan kesätyöjaksolle kouluarvosana ja vastausten keskiarvo on 8,48.

Kaupunki tarjosi kesätöitä kaikille halukkaille 9. luokan päättäville äänekoskelaisille nuorille: hakijoita oli 125, joista 108 nuorta työllistettiin, kahdeksan hakijaa työllistyi mieluummin kesätyösetelillä yritykseen/yhdistykseen ja kolme hakijaa työllistyi mieluummin kesäyrittäjyyssetelillä.

Kaupunki työllisti kesätyöhön myös vanhempia, peruskoulun jo päättäneitä nuoria. Hakijoita oli yhteensä 105, joista 25 nuorta työllistettiin.

– Tänä kesänä pääpaino kesätyöllistämisessä oli puistotöissä ja kaupungin yleisilmeen siisteydestä huolehti kesän aikana yhteensä 65 nuorta. Lisäksi nuoria työskenteli varhaiskasvatuksessa (36 henkilöä), opetus- ja nuorisotoimessa (21), kirjastoissa ja taidemuseossa (5) ja uimahalleissa (4).

– Kokonaan uutena työtehtävänä tänä kesänä oli ohjaajan työ Huuhan skeittipaikalla ja ensi kesänä tarkoituksena on saada paikalle lainattavia skeittilautoja, Ojanen kertoo.

Kesätyönuorten työmatka pystyttiin huomioimaan osassa tehtävistä, esim. päiväkoteihin saatiin aika hyvin sijoitettua kesätyöntekijöitä lähellä asuvista nuorista. Suurin osa kesätyöntekijöistä työskenteli Äänekosken keskusta-alueella (95 henkilö), Suolahdessa oli 25 kesätyöntekijää, Konginkankaalla seitsemän ja Sumiaisissa viisi.

Äänekosken nuorilla on erinomaiset valmiudet kesäyrittäjyyteen

Äänekosken kaupungin myöntämän kesäyrittäjyyssetelin suosio on kasvanut joka vuosi. 250 euron arvoisia kesäyrittäjyysseteleitä myönnettiin tänä vuonna 86 kpl ja suurin osa (39) vanhemmille 2005-2006 -syntyneille nuorille. Suosittuja aloja olivat mm. puutarhanhoito, marjanpoiminta, kotiapu ja leivonta.

Myös kesäyrittäjyyssetelin saaneilta nuorilta saatu palaute pääosin positiivista ja moni aikoo jatkaa toimintaa myös ensi kesänä.

– Suurimmalla osalla yritystoiminnasta raportoineista ansiot olivat 300-500 euroa, muutama ahkeroi yli 2 000 euron tuloksen. Moni nuori toimi yrittäjänä jo viime kesänä ja hyvin menestyneet jatkoivat samalla konseptilla. Osa muokkasi toimintaa esim. lisäämällä uusia palveluita tai panostamalla markkinointiin. Äänekosken yrittäjyyskoulutus ja -kasvatus antaa kyllä nähtävästi erinomaiset valmiudet kesäyrittäjyyteen, Ojanen toteaa.

Lisäksi Äänekosken kaupunki myönsi 11 työnantajalla kesätyösetelin, jonka arvo on työsuhteen kestosta riippuen 250 tai 400 euroa. Työnantajat kesätyöllistivät kaupungin tuella yhteensä 38 nuorta.

Ensi vuoden kesätyökampanjasta tiedotetaan kaupungin verkkosivuilla ja somekanavissa tammi-helmikuussa.

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy