Äänekosken kaupungintalon alakerran kahvio ja lounasravintola avaa ovensa maanantaina 14.8.
Uutena yrityksenä tiloissa aloittaa Taina Girsenin Lounasravintola Maku ja ravintolaa pyörittävät työntekijät Tommi Lindholm ja Jasmin Hakonen.
Taina Girsenillä on pitkä kokemus ravintola- ja catering-alalta ja hänellä on myös Saarijärvellä lounasravintola ja kahvila. Saarijärveltä tuleekin jatkossa leipomotuotteita myös Äänekoskelle.
Myös huippukokki Tommi Lindholmilla eli ChefTommilla on vankka kokemus catering-alalta, ja kaupungintalon alakerrassa järjestetään jatkossakin tilauksesta tilaisuuksia ja juhlia sekä muuta pitopalvelua.
– Lounas on meidän päätuotteemme. Ruoka on hyvin pitkälle itse tehtyä, käsintehtyä ja paikallisista raaka-aineista. Meillä on aina tarjolla myös kasvisruoka- ja vegaaninen vaihtoehto ja tietysti myös gluteenittomat ja laktoosittomat ruokavaliot on huomioitu, Taina Girsen kertoo.
Ensi viikon lounaslista on jo valmis. Lounaan hinta on kaikille sama 10,50 euroa, keitto- ja salaattilounaan hinta on 8,50 euroa. Uutena käyttöön tulee lounaspassi.
Tiloja on hieman uudistettu: ravintolan linjastoa on muutettu ja muutamia koneita ja laitteita on päivitetty.