ÄKS

Äänekosken kaupunki on mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

16.04.2024 12:41
Kaupungin ympäristöpäällikkö Hanna Ahonen ja kaupunginjohtaja Matti Tuononen näyttivät mallia kuinka roskia kerätään.

Äänekosken kaupunki ja Sammakkokangas ovat taas tänä keväänä mukana valtakunnallisessa Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa 15.4.-5.6.2024 välisen ajan.

 

Äänekosken kaikissa kirjastoissa on roskienkeruuta varten jaossa asukkaille roskapusseja ja kertakäyttöhanskoja 16.4. alkaen. Äänekosken kirjastojen läheisyydessä on Miljoona roskapussia -roskikset, jotka tyhjennetään kampanjan ajan viikoittain. Kaupunginjohtaja Matti Tuononen ja ympäristöpäällikkö Hanna Ahonen avasivat kampanjan 15.4.2024 keräämällä Ylen laskuriin Äänekosken ensimmäiset roskapussit. Tee niin kuin Tuononen – tule mukaan talkoisiin!

Kampanjan tavoitteena on innostaa suomalaisia keräämään ympäristöstä yhteensä miljoona pussillista roskia. Kampanjan avulla halutaan vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan sekä havahduttaa meidät ymmärtämään ja näkemään roskien määrä.

Viime vuonna kampanjassa kerättiin yli 200 000 pussillista roskaa – Äänekoskella kerättiin noin tuhat roskapussia! Kerää roskat reitiltäsi ja merkitse ne Ylen roskalaskuriin Äänekosken kohdalle. Yhteisen hyvän lisäksi luvassa on Suomen paikkakuntien välillä todellinen kisa siitä, kuka kerryttää roskapussipottia eniten!

Roskapussin kokoa ei ole määritelty tarkasti. Pussi voi olla esimerkiksi 25 litran muovipussi tai vaikka pienempi hedelmäpussi. Pääasia on, että roskia kerätään.

Sammakkokangas lisää roskienkeruupisteitä ja niiden tehostettua tyhjennystä Äänekosken kirjastojen läheisyydessä. Kampanjan ajan roska-astiat ovat kirjastojen läheisyydessä. Kirjastojen osoitteet ovat:

  • Wessmanninkatu 2, 44100 Äänekoski
  • Asemakatu 18, 44200 Suolahti
  • Koulutie 6, 44280 Sumiainen
  • Kauppatie 2, 44400 Konginkangas

Poimi roskat reitiltäsi!

Kuka tahansa voi osallistua ja kerätä roskia luonnosta yksin tai yhdessä! Näin voit osallistua kampanjaan:

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi. Pusseja ja hanskoja on kampanjan ajan maksutta jaossa Äänekosken kirjastoissa.
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla.
  3. Kerää roskia ympäristöstä. Huomaathan, että valtateillä ei ole turvallista kerätä roskia!
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi. Äänekosken kirjastojen läheisyydessä kampanjaroskiksia ja niiden tyhjennystä on tehostettu kampanjan ajan.
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä Äänekosken kaupungin kohdalle osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia . Roskapussien ilmoittamiseen tarvitaan Yle Tunnus. Suuremmat pussimäärät voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen miljoonaroskapussia@yle.fi.
  6. Haasta ystäväsi mukaan! Voit jakaa kuvia somessa tunnisteella #MiljoonaRoskapussia, #RoskapussiIlmio sekä @Äänekosken kaupunki ja @Yle – näin voimme jakaa roskienkeruutunnelmia myös kaupungin kanavissa!

Äänekosken kaupunki ja Sammakkokangas kannustavat kaikkia osallistumaan roskienkeruutalkoisiin!

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy