ÄKS

Äänekosken kaupunki osoittaa tukensa ukrainalaisille

23.02.2023 10:11
Kuva teemavalaistuksesta: WhiteNight Lighting Oy

Äänekosken kaupunki osoittaa tukensa ukrainalaisille liputtamalla Ukrainan lipulla kaupungintalolla Venäjän hyökkäyssodan vuosipäivänä perjantaina 24. helmikuuta. Lisäksi sinikeltainen teemavalaistus Ukrainan lipun värein toteutetaan Pankkarin maisemavalaistuksena. Teemavalaistus on päällä valtatie 4:n sillalla Kotakennäällä perjantaina koko vuorokauden sekä koko viikonlopun ajan.

 

Kuntaliitto on välittänyt Ukrainan suurlähetystön toiveen, että kaikki Suomen kunnat osoittaisivat tukensa esimerkiksi liputtamalla Ukrainan lipulla tai valaisemalla maamerkkejä Ukrainan lipun värein.

– Äänekosken kaupunki vastaa tähän haasteeseen ja osoittaa muiden kuntien tavoin tukeaan hyökkäyssodan kohteeksi joutuneelle Ukrainalle ja ukrainalaisille. Äänekosken kaupungin tuki on jatkuvaa ja haluamme tuoda sen esiin näin symbolisena eleenä liputuksella ja valaistuksella, hallintojohtaja Aleksi Heikkiläsanoo.

Ukrainalaisten kotikunta-asia on ajankohtainen keväällä

Äänekosken vastaanottokeskuksessa on noin 300 asiakasta. Kun tilapäisen suojelun piirissä olevat ukrainalaiset ovat asuneet Suomessa vuoden, he voivat hakea kotikuntaa. Äänekoskella ensimmäiset ukrainalaiset voivat hakea kotikuntaa aikaisintaan toukokuussa.

Kotikunta tarkoittaa sitä, että henkilö siirtyy vastaanottopalveluiden asiakkaasta kunnan ja hyvinvointialueen palveluiden asiakkaaksi ja kuntalaiseksi. Kotikunta määräytyy sen mukaan, missä henkilö asuu. Kotikunnan saatuaan, henkilöllä on samat oikeudet, palvelut ja velvollisuudet kuin Suomessa vakituisesti asuvilla. Kotikunta Suomessa ei vaikuta kansalaisuuteen tai oikeuksiin Ukrainassa.

Viranomaiset ovat koonneet tietoa kotikunnan hakemisesta ja siitä, miten kotikunnan saaminen vaikuttaa ukrainalaisten elämään Suomessa. Esitteeseen ja muihin ajankohtaisiin kotikunta-asioihin voi tutustua tarkemmin Maahanmuuttoviraston verkkosivuilla. Esite on ladattavissa suomeksi, ruotsiksi ja ukrainaksi.

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy