ÄKS

Äänekosken kaupunki satsaa yritysneuvontaan ja haluaa pitää alueen yritysten elinvoimaisuutta yllä: ”Kehittämismahdollisuudet ovat loputtomat”

14.02.2023 15:42
Vesa Alakärppä on aloittanut Äänekosken kaupungin uutena yritysneuvojana Sanna Kiurun siirryttyä vuoden alusta uuteen työhönsä.

Äänekosken kaupunki tarjoaa alueen yrityksille käytännöllistä ja maksutonta neuvontaa kaikkiin yrityksen elinkaaren vaiheisiin – aina liiketoiminnan perustamisesta, kasvuun ja kehittämiseen, rahoituslaskelmiin ja -mahdollisuuksiin, sukupolven- tai omistajanvaihdokseen sekä yrityskauppoihin. Kaupungin yritysneuvojilta voi varata ajan ja tilanteen mukaan yritysneuvojat myös jalkautuvat itse yrityksiin sekä järjestävät ja osallistuvat elinvoimayksikön yritystilaisuuksiin.

 

Vesa Alakärppä on aloittanut Äänekosken kaupungin uutena yritysneuvojana Sanna Kiurun siirryttyä vuoden alusta uuteen työhönsä. Esa Lehmonen jatkaa toisena, pitkänlinjan yritysneuvojana tuttuun tapaan – ja rimmaavaa Esa ja Vesa -vitsiä on ehdittykin heittää ensimmäisten viikkojen aikana.

Vesa Alakärppä tuo uutta tuulahdusta ja tuoretta näkemystä Äänekosken yritysneuvontaan, sillä hänellä on yli 10 vuoden kokemus yrittäjänä ja konsulttina eri toimialoilta, myös kansainvälisiltä markkinoilta Espanjasta ja Ruotsista.

– Olen tehnyt työurallani töitä niin pienten, keskisuurten kuin kansainvälisten suuryhtiöiden kanssa, joten näkökulmani yrityssektorilta on laaja, sen mahdollisuuksineen ja haasteineen. Yrittäjän kokemuksellani ymmärrän myös aloittavan yrittäjän arkea ja voin hyvin olla siinä tukena, Vesa Alakärppä kertoo.

– Monelle yritykselle juuri Ruotsi on luonteva paikka aloittaa kansainvälistyminen ja se on hyvä ponnahduslauta maailmalle. Jos homman saa toimimaan siellä, on sillä hyvä mahdollisuus toimia myös muualla.

Alakärpällä on työn ohessa tehty tuore kauppatieteiden maisterin tutkinto, joka antaa uusinta tieteellistä tietoa ja sitä kautta hyviä työkaluja työhön. Pohjakoulutuksena Alakärpällä on sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto.

Äänekoskella on monenlaisia yrityksiä ja yrittäjiä, ja kehittämistarpeet ovat hyvin erilaisia. Äänekosken kaupunki haluaa osaltaan pitää alueen yritysten elinvoimaisuutta yllä, kehittää ja turvata sitä mahdollisuuksien mukaan. Vesa Alakärppä haluaa kohdata yrittäjiä sekä yhdistää yrittäjiä ja kaupunkia.

– Minun kanssani on helppo tulla toimeen ja haluaisin osaltani olla yhdistämässä eri toimijoita, Alakärppä sanoo.

Toiminta julkisella sektorilla ei ole niin jäykkää kuin Alakärppä etukäteen ajatteli. Äänekosken kaupungista hän on saanut ensivaikutelman dynaamisena ja nopeatempoisena työpaikkana, jossa asioita tehdään rohkeasti ja oma-aloitteisesti. Yritysneuvojan työssä Alakärppää kiehtookin juuri työn monipuolisuus ja loputtomat kehittämismahdollisuudet – mikä parasta, samalla voin koko ajan itse oppia kehittyä.

Alakärpän mukaan kaupungin toiminnan pitää olla aidosti yrittäjäystävällistä. Hän haluaa tehdä ja kehittää toimintaa sen pohjalta, mitä yrittäjät itse toivovat ja millaisiin yrittäjien tarpeisiin esimerkiksi tilaisuuksia ja infoja tarvitaan. Nyt onkin hyvä hetki yhdessä kirkastaa yrityspalvelujen tavoitteita ja toimintaa.

Vastaa

  1. Kansalainen sanoo:

    Ei varmaan tarvitse kysyä maksaako veronsa elivoimaiselle ja houkuttevalle Äänekoskelle.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy