ÄKS

Äänekosken kaupunkistrategian toteutumista mittaavan Äänekoski-barometrin ensimmäinen asukaskysely on nyt auki

04.10.2022 16:25

Rohkeaa ja uutta ajattelua Äänekoskella on se, että kaupunkistrategian toteutumista halutaan seurata myös mittaamalla ja saada myös siten asukkaat mukaan vuoropuheluun. Asukkaiden vastaukset vaikuttavat suoraan ilmiö-mittarin lukuihin eli Äänekoski-barometriin.

 

Äänekosken kaupunkistrategian eli Äänekoski-ilmiön mittariston ensimmäinen asukaskysely on nyt vastattavissa sunnuntaihin 9.10.2022 asti osoitteessa https://ilmio.aanekoski.fi/fi/vastaa-mittariston-kysymyksiin .

Äänekoski-barometrin luku syntyy jo valmiiksi kaupungin seuraamista luvuista, kuten talousarvion toteutumisesta, verotuloista, koulutustasosta, työllisyydestä ja ilmanlaadusta, sekä kerran kuussa toteutettavien asukaskyselyiden vastauksista. Omat luvut muodostuvat myös strategian kolmella päätavoitteella hyvällä elämällä, kestävällä ympäristölle ja vaikuttaville elinkeinoille.

Ilmiö-sivustolla https://ilmio.aanekoski.fi/fi/ilmiomittari avataan tarkemmin, mistä kaikista luvuista Äänekoski-barometri muodostuu.

– Äänekoski-barometristä voimme päivittäin seurata, miten meillä menee, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo. Pienilläkin teoilla on merkitystä koko kaupunkiyhdyskunnan hyvinvoinnille ja Äänekosken kaupunki haluaa tehdä näitä tekoja näkyviksi ilmiö-mittarin avulla.

– Jokainen äänekoskelainen voi omalta osaltaan vaikuttaa ja on myös osavastuussa ilmiö-mittarin lukemista. Näkyvät seuraukset toiminnasta voivat myös innostaa meitä tekemään parempia valintoja hyvän elämän, kestävän ympäristön ja vaikuttavien elinkeinojen saralla, Tuononen uskoo.

Asukaskysely vaihtuvin kysymyksin on jatkossa auki ilmiö-sivustolla joka kuun ensimmäisen viikon ajan. Henkilö voi osallistua kyselyyn vain yhden kerran. Vastaajat voivat halutessaan osallistua arvontaan.

– Ilmiö-mittarin avulla voi seurata, miten meillä menee koko strategiakauden ajan vuoteen 2028 asti.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy