ÄKS

Äänekosken kirjastoissa pääsee helmikuussa kokeilemaan virtuaalilaseja

24.01.2020 11:50
Virtuaalitodellisuus on tietokoneella keinotekoisesti mallinnettu tekotodellisuus, jonne päästään virtuaalitodellisuuslaitteiden avulla. Laitteistoon kuuluu tietokoneen lisäksi virtuaalilasit ja käsiohjaimet.

 

Poken Tulevaisuuden Teknologia -koulutuksessa olevat opiskelijat Maija Hirvanen, Soili Koivumäki ja Pekka Mäenpää järjestävät VR-lasien esittelytilaisuuksia Äänekosken kirjastoissa helmikuussa. Tapahtumat järjestetään pop up-tyylisesti, eikä ennakkoilmoittautumisia tarvita. Osallistujat voivat tulla kokeilemaan VR-laseja saapumisjärjestyksessä.

– Virtuaalimaailmaa on vaikea kuvailla, se pitää itse kokea! Laitteiden käyttö on helppoa ja me opiskelijat opastamme vieressä, Maija Hirvanen kertoo.

Virtuaalitodellisuus on keinotekoisesti luotu ympäristö tai maailma, joka voi perustua joko olemassa olevaan maailmaan tai mielikuvitusmaailmaan. Virtuaalista kokemusta voidaan parantaa mm. erilaisten äänimaailmoiden avulla. Virtuaalitodellisuutta sovelletaan lukuisille eri aloille, mm. rakennusteollisuudessa, tieteen työkaluna ja viihde- ja pelialoilla.

– Virtuaalitodellisuus avaa monia uusia mahdollisuuksia, toteaa kouluttaja Toni Mikkonen.

Äänekosken kirjastoissa järjestettävissä esittelytilaisuuksissa on mahdollisuus valita rauhallinen, helposti lähestyttävä luontoaiheinen katselukokemus, liikunnallisempi toimintahetki musiikin parissa tai tulla kokeilemaan piirtämistä virtuaalimaailmassa.

Virtuaalielämykset sopivat melkein kaikille. Henkilöille, joilla on epilepsia, migreeni tai taipumus päänsärkyyn ei suositella virtuaalilaseja. Lapset alle 13-vuotta voivat tulla tutustumaan vanhempien seurassa.

Tule ja pue virtuaalilasit päähäsi ja nauti mieleenpainuvasta virtuaalielämyksestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy